Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2008 18:49

Володарем жовтої майки "Тур де Франс" став Еванс

Десятий етап престижної велобагатоденки "Тур де Франс" виграв італієць Леонардо П"єполі, а новим лідером генеральної класифікації став напарник Ярослава Поповича австралієць Кадель Еванс.

З першого ж кілометра сьогоднішньої гонки почав створюватися відрив, причому достатньо численний. Українець Ярослав Попович влаштувався за втікачами "поліцейським", тобто в самому хвості групи, що відірвалася, яка складалась з 24 гонщиків. Причому, зі всієї групи саме український спортсмен займав найвищий рядок в генеральній класифікації.

Перед підйомом вищої категорії складності на гору Турмале (висота 2 115 метрів) більша частина гонщиків, що втекли, відстала і приєдналася до пелотону, серед них і Попович. А на одиночний штурм вершини зважився Ремі Ді Грігоріо, що йому з тріумфом і вдалося зробити. Причому, його відрив від пелотона на вершині становив більше шести хвилин.

Фініш етапу припав на гору Отакам заввишки 1 520 метрів. Біля підніжжя утворилася лідируюча група у складі 18 чоловік, яка по ходу підйому розпалася на безліч дрібних. Виграв етап Леонардо П"єполі. Новим володарем жовтої майки лідера став Кадель Еванс, що фінішував восьмим.

Тур де Франс, 10-й етап
156 км. між містами По і Отакам

1. Леонардо П"єполі (Італія)
2. Кобо Ачебо (Іспанія)
3. Франк Шлек (Люксембург)

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «Володарем жовтої майки "Тур де Франс" став Еванс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути