Ексклюзиви
понеділок, 29 вересня 2008 14:33

Volkswagen з"являться на ралі WRC

Volkswagen з"являться на ралі WRC
Чутки про те, що один з найбільших автомобільних концернів у світі, VolkswagenAG, зацікавлений в участі в чемпіонаті світу з ралі, з"явилися ще в кінці минулого року. Тоді передбачалося, що німецький автогігант використовує як "бойову машину" новітнє спортивне купе Scirocco.

Ця інформація частково підтвердилася на початку серпня, коли ралі Фінляндії відвідав директор спортивного відділення німецького виробника Кріс Ніссен. Більш того, за інформацією джерел у самому Volkswagen, на яких посилається німецьке видання RallyeMagazin, останні етапи чемпіонату світу відвідувалися й іншими представниками концерну.

А днями все те ж видання повідало своїм читачам про те, що представники Volkswagen не тільки регулярно відвідують етапи чемпіонату світу, але й ведуть жваве обговорення технічного регламенту з ФІА. Зокрема, згадується обговорення зміни допустимої ширини автомобіля-учасника WRC з нинішніх 1800 мм на 1820 мм, що говорить тільки на користь версії про наміри Volkswagen використовувати на чемпіонаті світу купе Scirocco. Йдеться також і про те, що німецький концерн хоче гарантувати збереження в чемпіонаті світу системи перемикання передач підрульовими пелюстками, що сприяло б використанню німцями фірмової системи DSG.

До цих пір концерн Volkswagen не проявляв особливу активність в світі автоспорту, залишаючи цю діяльність дочерним компаніям. Виняток становили хіба що ралі-рейди, де заводська команда використовувала позашляховик Touareg, і ралійна серія IRC, де концерн представлений автомобілем PoloS2000.

"Ралли-Клуб"

Зараз ви читаєте новину «Volkswagen з"являться на ралі WRC». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути