понеділок, 26 лютого 2018 11:09

Володимир Сидоренко третім після Кличків, став чемпіоном світу

 

Володимир Сидоренко третім серед українських боксерів, після братів Кличків, став чемпіоном світу з боксу серед професіоналів. Сталася ця подія 26 лютого 2005 року в німецькій Альтоні. В бою за вакантний титул WBA у вазі до 53,5 кг переміг мексиканця Хуліо Зарате. Всі судді віддали перемогу українцеві з різницею від двох до семи очок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Третій після Ломаченка та Усика": дніпрянин Далакян став чемпіоном світу

Шлях до вершини на профі-рингу у Сидоренка зайняв трохи більше трьох років. Після 16-ти переможних боїв отримав чемпіонський шанс і скористався ним. А до цього уродженець Енергодара провів успішну любительську кар'єру. Став бронзовим призером Олімпійських ігор 2000 року, чемпіоном Європи та срібним медалістом чемпіонату світу.

Після здобуття чемпіонського титулу шість разів успішно його захистив

Після здобуття чемпіонського титулу шість разів успішно його захистив. Чотири захисти провів у Німеччині – там виступав за гамбурзький клуб Universum Box-Promotion, разом із Віталієм та Володимиром Кличками, Сергієм Дзінзіруком, Андрієм Котельником та деякими іншими українськими боксерами.

У травні 2008 року втратив титул у близькому бою з панамцем Ансельмо Морено. Через рік отримав право на реванш, але теж програв – розділеним рішенням суддів. Загалом провів серед профі 27 поєдинків: здобув 22 перемоги, 7 нокаутів, тричі програв і два бої звів унічию.

Володимир Сидоренко останній бій у кар'єрі провів 4 квітня 2010 року – був розбитий за чотири раунди зіркою світового боксу, філіппінцем Ноніто Донейром. Хуліо Зарате перейшов у наступну вагову категорію, де одразу ж отримав шанс здобути чемпіонський титул. Ним не скористався. Виходив у ринг майже до 40-річчя – до 2015 року – але серйозних успіхів так і не досягнув.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Сидоренко третім після Кличків, став чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути