Ексклюзиви
субота, 05 грудня 2020 11:09

Володимир Кличко вперше програв у Києві

 

5 грудня 1998 року в київському Палаці спорту відбувся унікальний турнір з професійного боксу, в рамках якого виступили Віталій і Володимир Клички - на той час проспекти надважкої вагової категорії. Перед рідною публікою обидва мали продемонструвати красивий бокс і здобути яскраві перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко виграв один із найвидовищніших боїв у кар'єрі

Першим у ринг вийшов Володимир. До бою він мав 24 перемоги у 24-х боях, 21 нокаут. П'ятий номер рейтингу WBC Кличко-молодший захищав титул інтернаціонального чемпіона за версією WBC в бою проти стійкого американського середняка Росса П'юрітті. Швидкий, технічний і мобільний Кличко-молодший мав повну перевагу над суперником. Він вигравав раунд за раундом, але його численні удари ніяк не діяли на американця. Той був малоактивний, думав переважно про захист. З восьмого раунду українця почали покидати сили. В його ударах було все менше акценту та чіткості. І П'юрітті пішов уперед, шукаючи шанс в атаці. В дев'ятому раунді він похитнув Кличка, але той вистояв. А в кінці десятого відправив украй виснаженого Володимира в нокдаун - українець важко встав і в той момент його врятував гонг про закінчення раунду. Але за хвилинну перерву він не відновився. Суперник накинувся на господаря рингу серією ударів і німецький тренер Кличка Фріц Здунек вибіг у ринг щоб зупинити в бій. П'юрітті здобув перемогу технічним нокаутом в 11-у раунді.

Після Володимира в ринг вийшов Віталій. Розлючений за поразку брата він вже у першому раунді нокаутував свого суперника, італійця Франческо Спінеллі і захистив титул чемпіона Європи за версією EBU. Після такого розгрому Спінеллі завершив спортивну кар'єру - незадовго до свого 33-річчя.

Володимир Кличко неодноразово викликав Росса П'юрітті на матч-реванш, зокрема, після своєї другої поразки серед профі - в березні 2003 року проти південноафриканця Коррі Сандерса. Але повторній зустрічі так і не судилося відбутися. "Закрив" поразку брата за три роки Віталій Кличко. В поєдинку з гучною назвою "Помста брата ІІ" він поквитався з П'юрітті, перемігши його також в 11-у раунді і також технічним нокаутом.

Закрив" поразку брата за три роки Віталій Кличко

Для Володимира Кличка бій проти Росса П'юрітті став єдиним із 69-х на профі-ринзі, який він провів в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко вперше програв у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути