Ексклюзиви
неділя, 15 серпня 2010 12:37

Визначили найбагатшого спортсмена всіх часів і народів

Визначили найбагатшого спортсмена всіх часів і народів

Професор Чиказького університету Пітер Страк визначив найбільш високооплачуваного спортсмена всіх часів і народів.

Ним є римський колісничий Гай Аппулей Діокл, який жив у другому столітті нашої ери в Стародавньому Римі. За свою спортивну кар"єру він заробив суму, яка сьогодні дорівнює 15 млрд доларів.

Тим самим Гай Аппулей Діокл обійшов знаменитого гольфіста Тайгера Вудса, який першим з сучасних спортсменів заробив 1 млрд доларів. Це відбулося в 2009 році.

Гай Аппулей Діокл був колісничим і виступав у найбільш популярному давньоримському виді спорту, гонки на колісницях, на найбільшому тодішньому стадіоні - іподромі "Циркус Максимус". Прибувши до Риму з району сучасної Португалії, Гай Аппулей Діокл почав свою спортивну кар"єру у 18-річному віці і завершив її в 42 роки.

За цей час за свої перемоги він заробив 35 мільйонів 863 тисяч 120 сестерціїв. Цю суму викарбувано на знайденому під час розкопок пам'ятнику, який був споруджений на честь чемпіона давньоримських "гонщиків" його "уболівальниками".

Гонки на колісницях в античності були дуже небезпечним видом спорту, змагання часто затьмарювалися загибеллю візничих. Проте переможці заробляли великі гроші. Їх надавали організатори перегонів - багаті римляни, які займали офіційні посади, а також імператори, які спонсорували масові видовища, щоб досягти популярності серед населення, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найбагатшого спортсмена всіх часів і народів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути