вівторок, 13 грудня 2016 14:14

Віталію Кличку присвоїли звання "вічного" чемпіона світу

Віталію Кличку присвоїли звання "вічного" чемпіона світу

Всесвітня боксерська рада (WBC) оголосила легендарного чемпіона світу у суперважкій вазі за версією WBC українця Віталія Кличка "вічним" чемпіоном світу у суперважкій вазі. Це сталося на 54-му, щорічному з'їзді.

"Немає нічого неможливого. Я народився в Радянському Союзі, великій країні, де професійний бокс був заборонений. У 1986 році я побачив, як Майк Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу у важкій вазі і сказав друзям: "Знаєте, хлопці? Одного разу я буду битися з суперниками на кшталт цього.

Одного разу я стану чемпіоном світу у важкій вазі. І я все ж підняв над собою цей зелений пояс, який раніше належав Тайсону і Мохаммеду Алі. Дуже важливо, щоб у людини була мрія і вона робила все для її досягнення", - заявив Кличко у своєму виступі на з'їзді.

3-кратний чемпіон світу Віталій Кличко, який також ще володів титулом WBO в 1999-2000 рр, є дворазовим чемпіоном WBC і володів титулом чемпіона світу за цією версією в 2004-2005 і 2008-2012 рр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли документальний фільм про українського боксера-чемпіона

Двічі Віталій залишав свій титул вакантним після оголошення про завершення кар'єри. Після другого завоювання титулу WBC він провів 9 чемпіонських захистів поспіль.

Віталій зрівнявся за цим показником захистів титулу з іншими легендарними чемпіонами минулих років: Джо Фрейзером, Майком Тайсоном і Ленноксом Льюїсом, з яким Віталій Кличко влаштував одну з найбільших битв в історії боксу, визнану WBC найкращим боєм десятиліття у суперважкій вазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Легенда проти чемпіона": Кличко і Джошуа обмінялися компліментами

Зараз ви читаєте новину «Віталію Кличку присвоїли звання "вічного" чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути