Ексклюзиви
неділя, 30 березня 2014 22:31

"Він знепритомнів ще в повітрі" - лікар про травму Гусєва

"Він знепритомнів ще в повітрі" - лікар про травму Гусєва
Гусєв знепритомнів після зіткнення з Бойком. Фото: fcdynamo.kiev.ua

Життя Олега Гусєва після зіткнення з голкіпером "Дніпра" Денисом Бойком було врятоване в результаті своєчасно наданої першої допомоги.

Про це в ефірі каналу 2+2 сказав лікар-нейрохірург дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Григорій Пилипенко. Саме туди прямо зі стадіону був доставлений травмований півзахисник "Динамо".

"При госпіталізації до нас Гусєв був у ясній свідомості з незначною неврологічною симптоматикою, яка відповідала тяжкості його травми", - сказав він.

Медик зазначив своєчасно надану футболісту першу допомогу. Нагадаємо, відразу після зіткнення до Олега кинувся з метою звільнити язика, що запав півзахисник "Дніпра" Джаба Канкава.

"Надана на поле допомога була абсолютно адекватною та швидкою. Це дуже важливо, адже в нього було знепритомнення. А разом з западінням язика було порушено зовнішнє дихання. При ненаданні допомоги це загрожує дуже сумними наслідками. Якоюсь мірою йому врятували життя", - підкреслив лікар.

"Закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та забій м'яких тканин нижньої щелепи. Крім того, пошкоджено три зуби і коріння зубів пробили гайморову пазуху. Він знепритомнів ще в повітрі, після падіння було западання язика", - перерахував травми футболіста лікар "Динамо" Леонід Миронов.

Нагадаємо, матч завершився перемогою "Дніпра" з рахунком 2:0.

 

Зараз ви читаєте новину «"Він знепритомнів ще в повітрі" - лікар про травму Гусєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути