Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 15:03

Віце-президент "Динамо" "захистив Блохіна від майданівців"

Віце-президент "Динамо" "захистив Блохіна від майданівців"
Олексій Семененко пропрацював у "Динамо" 29 років. Фото: 1927.kiev.ua

Віце-президент і прес-аташе київського "Динамо" Олексій Семененко в інтерв'ю fakty.ua розповів про роботу з екс-тренером київського клубу Олегом Блохіним.

"Бувало, приїжджаю на базу і кажу Блохіну: "Олег Володимирович, потрібно провести відкрите тренування". Він відразу все відкидає: "Навіщо воно мені потрібно?" - "Не вам, - не вгамовувався, - вболівальникам! Це імідж клубу".

Пам'ятаю, як перед першим його матчем як головного тренера "Динамо" на "Олімпійському" я розпорядився поставити пісню у виконанні Дмитра Гордона "За Блохіна!" Це так зарядило трибуни! Але потрібно ж знати Олега Володимировича. Він навіть у знак подяки не помахав рукою уболівальникам, що підхопили цю пісню, а сприйняв це як належне", - говорить Семененко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євромайдан вибачився перед Блохіним і подарував йому "йолку"

Згадує, як довелося замовити слово за тренера під час Євромайдану, тим самим знизивши градус напруженості.

"Одного разу я Блохіна навіть від майданівців захистив. Он у мене на шафі штучна ялинка стоїть? Тепер це реліквія. Коли Олег Володимирович мав необережність (сподіваюся, все ж таки) сказати, що треба розігнати Майдан, тому що він не може привести своїх дочок на ялинку, це, звичайно, обурило нормальних людей у ​​всій Україні. Хлопці-ультрас, з якими у мене вже багато років хороші стосунки, купили ялинку і прийшли з відеокамерою в клуб.

Вони кажуть: "Ми принесли ялинку, щоб Олег Володимирович зміг зі своїми дітьми хоровод організувати. Хочемо вам повідомити, що зараз ми зберемо людей триста, а то і всі три тисячі, поїдемо до нього додому на Осокорки". Сказано це було на повному серйозі, адже всі ми тоді були, немов оголений нерв.

Мені вдалося якось з хлопцями поговорити, звести все до жарту. "Давайте, - кажу, - ялинку тут поставимо, я її Олегу Володимировичу передам. Ну, сказав чоловік зайве. Він нормальний, патріот України", - сказав Семененко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трибуна всіх зрівнює. Тут дивляться не на твій соціальний статус чи зарплату, а на твої вчинки" - ультрас "Динамо"

13 січня Олексію Семененку виповнилося 60 років. 29 років він безперервно пропрацював в київському "Динамо".

Є автором декількох книг - "Стратегія гри", яку написав разом зі знаменитим гандбольним тренером Ігорем Турчиним, "Гармонія гри" (співавтор - легендарний екс-футболіст і тренер "Динамо" Анатолій Дем'яненко), "Я жив у щасливий футбольний час". Співавтором останньої став ще один легендарний гравець і тренер "Динамо" Леонід Буряк.

Зараз ви читаєте новину «Віце-президент "Динамо" "захистив Блохіна від майданівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути