Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 11:09

Вейн Грецьки закинув рекордну шайбу в матчі всіх зірок НХЛ

Вейн Грецьки закинув рекордну шайбу в матчі всіх зірок НХЛ
Вейн Гретцкі побив рекорд легендарного Горді Хоу. Фото: google.com

19 січня 1991 року Вейн Грецьки закинув свою 11 шайбу в матчах усіх зірок НХЛ і побив рекорд Горді Хоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нападник "Монреаля" першим закинув 400 шайб у НХЛ

Після того, як на арені Chicago Stadium відлунали звуки гімну, Вінсен Дамфус з "Торонто Мейпл Ліфс" закинув 4 шайби і допоміг збірній "Конференції Кемпбелла" здобути перемогу над командою "Конференції Принца Уельського" з рахунком 11:5 у "Матчі зірок НХЛ".

Ця гра могла взагалі не відбутися у зв'язку з тим, що за три дні до цього почалася військова операція "Шторм в пустелі" зі звільнення Кувейту і були сумніви в доцільності її проведення. Але президент НХЛ Джон Зіглер все-таки вирішив не відмовлятися від неї. "Матч зірок" зібрав аншлаг. 18 472 глядача заспівали гімн США.

"Я стояв поруч з Марком Мессьє, коли виконували гімни, - згадував потім Вейн Гретцкі. - Я йому сказав: "Це неймовірно". Його вже співали тут так само голосно, коли ми приїжджали сюди з "Едмонтоном". Але вперше це було так емоційно. Прапори двох країн, вимпели, атмосфера - відчувалося, що вболівальники, як і ми, думали про щось інше".

Дамфус закинув 3 шайби в третьому періоді і дозволив збірній конференції Кемпбелла піти у відрив. Нападаючий повторив рекорд "Матчів зірок" і був визнаний найціннішим гравцем.

Грецьки забив тільки раз, але цей гол дозволив йому стати кращим снайпером таких матчів. Він закинув свою 11-ту шайбу і обігнав Горді Хоу.

Зараз ви читаєте новину «Вейн Грецьки закинув рекордну шайбу в матчі всіх зірок НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути