середа, 02 липня 2008 13:09

В Україні створять Професійну баскетбольну лігу

Шість українських баскетбольних клубів БК "Одеса", "Дніпро", "Львівська Політехніка", "Будівельник", "Черкаські мавпи" і "Кривбас-Баскет" виступили з ініціативою негайного створення Професійної баскетбольної Ліги (ПБЛ).


Один з ініціаторів створення цієї Ліги - президент БК "Одеса" Олег Бичков - вважає, що прийшов час українському баскетболові переходити на професійні рейки. Створивши, ПБЛ, на думку Олега Бичкова, його клуб зможе приділити увагу розвиткові вітчизняного спорту і залученню українських баскетболістів.

Вичікувальну позицію з початком функціонування Ліги зайняли гранди українського баскетболу - маріупольський "Азовмаш" і БК "Київ". З одного боку, ці клуби не проти створення Ліги, але з іншого боку - вони не готові вже наступний чемпіонат починати під егідою нової організації. Так, віце-президент "Азовмаша" Борис Малецький говорить, що його клуб остаточно свою позицію відносно Ліги озвучить на найближчій президії Федерації баскетболу України.

Доля нової Ліги вирішиться вже на найближчій президії Федерації баскетболу України, все залежатиме як від самої ФБУ, так і від двох головних наших клубів - "Азовмаша" і БК "Київ", повідомляє видання "Дело".

При створенні ПБЛ доведеться розділити керівні обов"язки між новим органом та Федерацією баскетболу, як це було зроблено в футбольному господарстві України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять Професійну баскетбольну лігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути