Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 11:09

У 1/8 фіналу Кубка УЄФА зійшлися дві українські команди

У 1/8 фіналу Кубка УЄФА зійшлися дві українські команди
Юрій Сьомін - головний тренер київського "Динамо" 2008/09. Виграв чемпіонат України, дійшов до півфіналу Кубку УЄФА

12 березня 2009 року вперше за всю історію єврокубків зустрілися дві українські команди – "Динамо" і "Металіст". Було це в 1\8 Кубка УЄФА.

Кияни й харків'яни прийшли до цього різними шляхами. Восени "Динамо" виступало в Лізі чемпіонів, де посіло третє місце в групі, поступившись "Арсеналу" й "Порту".

Перебравшись до Кубка УЄФА, столичні футболісти зуміли пройти іспанську "Валенсію" в 1/16 фіналу: - 1:1 в Києві й 2:2 у Валенсії.

"Металіст" важко пробивався до групового етапу Кубка УЄФА. Харків здолав за сумою двох матчів турецький "Бешикташ" - 0:1 і 4:1. Згодом підопічні Маркевича несподівано виграли групу з потужними "Галатасараєм", "Олімпіакосом", "Гертою" та "Бенфікою". В 1/16 фіналу "Металіст" не залишив жодних шансів "Сампдорії" - 1:0 у гостях і 2:0 вдома.

На той час кияни одноосібно лідирували в чемпіонаті, а харків'яни боролися за друге місце з "Шахтарем".

Наприкінці матчу динамівці мали змогу збільшити перевагу. Гусєв пройшов правим флангом, відкотив м'яч під удар Мілевському. Артем бив точно в кут, але "Металіст" вкотре врятував Горяїнов

Перша гра відбулася в Києві. Після 10 хв. динамівці заволоділи ініціативою, але влучити у ворота Горяїнова не могли. Шанси мали Мілевський, Алієв і герой матчів із "Валенсією" Кравець.

У другому таймі після розіграшу кутового Артем Мілевський пробив головою, м'яч зрикошетив об голову Вукоєвича і залетів у ворота "Металіста" - 1:0.

Ближче до кінця гри гості заволоділи ініціативою, й Джексон Коельо упав у штрафній після контакту з Саблічем та Михаликом. Однак англійський суддя порушення не побачив.

Наприкінці матчу динамівці мали змогу збільшити перевагу. Гусєв пройшов правим флангом, відкотив м'яч під удар Мілевському. Артем бив точно в кут, але "Металіст" вкотре врятував Горяїнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" виграв Кубок УЄФА

У повторному матчі за тиждень харків'яни вели - 2:0 і 3:1, але виграли - 3:2. "Динамо" пройшло далі завдяки виїзним голам.

Зараз ви читаєте новину «У 1/8 фіналу Кубка УЄФА зійшлися дві українські команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути