Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2021 11:10

Усик став чемпіоном світу

Усик став чемпіоном світу
Бій відбувся у польському Гданську

17 вересня 2016 року український боксер Олександр Усик вперше в професійній кар'єрі вийшов на чемпіонський поєдинок. У польському Гданську він зустрівся з володарем титулу WBO в першій важкій вазі поляком Кшиштофом Гловацьким.

За підсумком 12 раундів бою всі троє суддів віддали перемогу з великою перевагою українському претенденту - двічі 117:111 і 119:109. Усик вперше став чемпіоном світу серед боксерів-професіоналів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усик точно пройде Джошуа" - боксерський спеціаліст

Упродовж бою чемпіон намагався чинити тиск на претендента. Але клас суперників виявився різним. Усик діяв успішно на контратаках, добре рухався, уникаючи більшості атак суперника. Мабуть, міг нокаутувати суперника, але не став ризикувати й довів поєдинок до перемоги за очками - першої в кар'єрі. До цього всіх суперників він перемагав достроково.

Для уродженця Сімферополя знадобилося 10 поєдинків, щоб стати чемпіоном світу в крузервейті. Він побив рекорд легендарного американця Евандера Голіфілда. 1986-го той виграв чемпіонський титул у цій вазі в 12-му бою.

Усик побив рекорд легендарного американця Евандера Голіфілда

Згодом промоутер Усика, директор компанії К2 Promotions Олександр Красюк, розкрив деталі контракту Олександра.

"2013-го ми підписали контракт з Усиком на сім років. Але структура контракту така, що якщо протягом перших трьох років Усик стає чемпіоном світу, то ми продовжуємо контракт на наступні п'ять поєдинків. Усик стає чемпіоном за ще однією версією – ми продовжуємо контракт ще на п'ять боїв".

Олександр Усик став чемпіоном світу акурат за три роки профі-кар'єри. На сьогодні він провів 18 боїв - має 18 перемог, 13 нокаутів. 25 вересня в Тоттенгемі, Велика Британія, українець вперше вийде на чемпіонський бій у надважкій вазі. Зустрінеться з володарем трьох чемпіонських титулів, британцем Ентоні Джошуа.

Зараз ви читаєте новину «Усик став чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути