четвер, 02 грудня 2021 11:12

Усик може поборотися за чемпіонський титул у третій ваговій категорії

Усик може поборотися за чемпіонський титул у третій ваговій категорії
Олександр Усик може перейти в майбутньому в нову вагову категорію - бріджвейт. ФОТО: matchroom boxing

34-річний Олександр Усик, абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі й володар трьох чемпіонських титулів у надважкій вазі, не відкидає, що може поборотися за титул у ще одній ваговій категорії. Ідеться про бріджервейт - нову вагову категорію до 101,6 кг, яка розділяє першу важку й надважку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джошуа хоче змусити Усика здатися в реванші

"Моєю метою завжди було стати чемпіоном світу в надважкій вазі, - сказав 2 листопада 2021 року в інтерв'ю DAZN український чемпіон. - Але хто знає, що буде в майбутньому? Можливо, я битимуся в бріджервейті, щоб поповнити колекцію ще одним чемпіонським поясом".

Концепцію бріджервейту тільки зара взяли на озброєння у WBC. Вона дістала негативні відгуки фанатів, які вважають, що це буде втішним призом для невеликих надважковаговиків. Але перший бій за вакантний титул WBC у бріджервейті, який відбувся 22 жовтня цього року в Монреалі в Канаді між колумбійцем Оскаром Рівасом і канадцем Раяном Розіцкі, дістав схвальні оцінки.

Олександр Усик важив перед поєдинком з Ентоні Джошуа (25 вересня, - Gazeta.ua) 100,2 кг - рекордно велика вага в його кар'єрі. І однаково він був легшим на пів кілограма, ніж перший чемпіон світу в бріджервейті Рівас у бою з Розіцкі.

Чемпіон-надважковаговик Усик легший на пів кілограма, ніж чемпіон у бріджервейті

"Я думаю, що з часом бріджервейт може бути корисним. Тому що є багато бійців, які мають ідеальну вагу для досягнення успіху в цій вазі та створення відмінних боїв", - сказав Олександр Усик в інтерв'ю DAZN.

Олександр Усик провів на професійному ринзі 19 боїв - в усіх здобув перемоги, має 13 нокаутів. Навесні наступного року він зустрінеться в матчі-реванші з британським боксером Ентоні Джошуа, у якого відібрав титули WBA, IBF і WBO у надважкій вазі.

Зараз ви читаєте новину «Усик може поборотися за чемпіонський титул у третій ваговій категорії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути