Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 09:56

Ющенко цілував руки переможницям Олімпіади (ФОТО)
6

Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистостях на честь Олімпійської збірної України. Глава держави вручив переможцям та призерам ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року, а також їх тренерам державні нагороди. Фото: Прес-служба Президента.

"Батьківщина сьогодні вшановує вас як справжніх героїв. Ваші імена вже знають мільйони українців", - сказав В. Ющенко, вітаючи олімпійців. - "Ви ще раз довели всьому світові, що Україна належить до провідних спортивних держав". Він наголосив, що цьогорічні Олімпійські ігри принесли Україні "винятковий успіх" - 27 медалей, що на сьогодні є рекордним для нашої держави показником, та 11-е місце у командному рейтингу. "Ми щасливі, що ви зі щитом повернулися в Україну", - сказав Президент.

Глава держави передусім відзначив наших олімпійських чемпіонів - Василя Ломаченка, Віктора Рубана, Ольгу Харлан, Олену Хромову, Ольгу Жовнір, Галину Пундик, Інну Осипенко-Радомську, Наталю Добринську, Артура Айвазяна та Олександра Петріва.

"Від усього серця дякую усім українським спортсменам-олімпійцям. Ви продемонстрували дійсно справжній змагальний характер, дух і нашу силу. Ви виступали як одна солідарна команда", - сказав Президент. Окрему подяку він висловив усім тренерам нашої збірної, Національному олімпійському комітетові, спортивним федераціям і товариствам, центральним та місцевим органам влади - кожному, хто сприяв перемозі українських спортсменів.

"Ви - олімпійці - за короткий час зробили багато для патріотичного єднання нації", - підкреслив В.Ющенко. Він також висловив упевненість, що досягнення олімпійців додадуть натхнення та сил українським паралімпійцям, змагання яких розпочнуться в Пекіні завтра.

Безперечно, відзначив Президент, успіх будь-якої країни на Олімпійських іграх є ще й показником рівня розвитку держави. У цьому контексті він відзначив необхідність ряду кроків, які ще необхідно зробити українській владі для гідного забезпечення національного спорту - йдеться зокрема про належний соціальний захист та підтримку спортсменів.

"Упевнений, що, об"єднавши зусилля, ми досягнемо успіху і наші спортсмени й надалі примножуватимуть світову славу України", - сказав Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко цілував руки переможницям Олімпіади (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути