середа, 11 червня 2008 09:58

Український олігарх змушений придбати найвідоміший болгарський клуб

Український олігарх змушений придбати найвідоміший болгарський клуб

Бізнесмен і депутат Костянтин Жеваго готується стати новим власником софійського ЦСКА. Інформацію про переговори щодо покупки болгарської команди підтвердив прес-аташе мільярдера Максим Прасолов. До цієї операції Жеваго змушують обставини. Як відомо, бізнесмен вже півроку намагається взяти під контроль болгарський меткомбінат "Креміковці". Уряд Болгарії в останню мить висунув додаткові умови. В їх числі - фінансування провідного футбольного клубу, повідомляє "Дело".

Фінансові подробиці можливої операції стануть відомі за два тижні. "Не раніше того моменту, коли це питання принципово вирішиться", - уточнив Прасолов.

Відзначимо, що зараз ЦСКА опинився в центрі великого скандалу. Не дивлячись на те, що в минулому сезоні "армійці" в 31-й раз завоювали титул чемпіона країни, клуб перебуває в боргах. Заборгованість команди тільки по зарплатах перед футболістами зараз складає більше 1,5 мільйонів доларів. Зокрема, з цієї причини ЦСКА не зміг пройти недавнє ліцензування УЄФА, і європейська футбольна асоціація вирішила виключити команду з розіграшу Ліги чемпіонів сезону 2007/08.

Місце "армійців" в найпрестижнішому клубному турнірі займе головний суперник ЦСКА, софійський "Левські", який зайняв в останньому чемпіонаті Болгарії друге місце.

Болгарська преса в числі головних причин кризи впливового клубу називає фінансові махінації колишнього президента команди Олександра Томова, який після виключення ЦСКА з Ліги чемпіонів пішов у відставку.

Зараз командою керує в.о. президента Еміл Костадінов, який шукає шляхи виходу з кризи. Найбільш вірогідним варіантом розвитку подій є продаж команди Костянтину Жеваго. Зокрема, українця назвали "фактично новим власником ЦСКА".

Нагадаємо, що в Україні Жеваго контролює полтавський футбольний клуб "Ворскла". У минулому чемпіонаті України полтавський клуб зайняв восьме місце, вдало провівши другу частину сезону.



Зараз ви читаєте новину «Український олігарх змушений придбати найвідоміший болгарський клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути