Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 18:54

Український клуб Кубок Інтертото почне з переможцем пари Вірменія-Молдова

Відбулося жеребкування останнього розіграшу Кубка Інтертото, в якому 50 клубів з 50 країн поведуть боротьбу за 11 путівок в Кубок УЄФА.

Кубок Інтертото був придуманий європейським футбольним союзом в 1995 році як відбіркове змагання до Кубка УЄФА. З кампанії 2009/10 формат всіх турнірів під егідою УЄФА зазнає зміни, тоді як Кубок Інтертото буде скасований. Матчі останнього в історії Кубка Інтертото пройдуть на вихідних в період з 21/22 червня по 26/27 липня. Зі всіх переможців Кубка Інтертото краще всього в Кубку УЄФА зіграв "Бордо", який в кампанії 1995/96 дійшов до фіналу турніру. У нинішньому сезоні з числа переможців Кубка Інтертото якнайкращого результату добився "Гамбург", який склав зброю в 1/8 фіналу Кубка УЄФА.

Український клуб в другому колі зустрінуться з переможцем пари Вірменія-Молдова, а в третьому, у разі перемоги - з французами.

Матчі другого кола відбудуться 5/6 липня і 12/13 липня, матчі третього - 19/20 липня і 26/27 липня.

В Кубку Інтертото стартує одна команда від кожної країни, яка виявила бажання взяти участь в розиграші, зайняла місце не нижче перших чотирьох після "зони Кубка УЄФА", а також випередила в таблиці інші команди від цієї країни, що також виявили бажання взяти участь в розиграші.

Від України заявку на участь подали відразу три клуби - сімферопольська "Таврія", одеський "Чорноморець" і київський "Арсенал". В Кубку Інтертото з трьох вищезазначених претендентів стартує команда, яка випередить конкурентів і займе при цьому місце місце не нижче восьмого.

Наразі, з трійки претендентів на путівку в Кубок Інтертото вище за всіх знаходиться "Таврія", яка за чотири тури до фінішу чемпіонату України набрала 40 очком і займає 5 місце. "Чорноморець" йде шостим з 36 очками, далі з 34 пунктами розташувався "Арсенал".

Ua.футбол
Зараз ви читаєте новину «Український клуб Кубок Інтертото почне з переможцем пари Вірменія-Молдова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути