Ексклюзиви
понеділок, 08 березня 2021 16:51

Українська легкоатлетка пояснила, чому змінила громадянство

 

6 березня в Римі львів'янка Софія Яремчук, 26 років, виграла міжнародні змагання "Roma Riparte-Riparti Roma". 10 км вона пробігла з часом 32 хв 52 сек. Італійський сайт FIDAL Lazio, інформуючи про перемогу Софії, повідомив, що українка нещодавно отримала італійське громадянство.

"Так, це правда - нещодавно я отримала італійське громадянство, - прокоментувала для сторінки відділення НОК України у Львівській області найкраща легкоатлетка України в листопаді 2019 року Софія Яремчук. - Ще до чемпіонату світу з напівмарафону в Гдині (17 березня 2020 року - Gazeta.ua) я мріяла пробігти марафон за нормативом і потрапити в національну команду України. Але в кінці січня мені довелося зробити вибір. Це був непростий крок для мене і дуже обдуманий. Хочу зазначити, що я вже багато років тренуюся в Італії, тут живе моя мама. Я ніколи не мала контракту з нашою національною збірною. Так, тільки після чемпіонату світу мені запропонували пів ставки в збірній України з нового 2021 року, але мені довелося відмовитися у зв'язку з уже прийнятим рішенням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка виграла чемпіонат Європи зі стрибків у довжину

Софія Яремчук зазначила, що за всі роки своєї спортивної кар'єри вона не мала жодної підтримки від Львівської області.

"Всі тренувальні збори за кордоном та підготовку до чемпіонату світу з напівмарафону я проводила за власні кошти і завдяки допомозі мого клубу Acsi Italia Atletica і мого тренера Фабіо Мартеллі, яким я дуже вдячна. У зв'язку з пандемією я залишилася не в найкращому становищі - тому що всі комерційні змагання були відмінені. Щодо виступів на змаганнях за Україну, поки не можу дати чіткої відповіді. Ми будемо розмовляти з юристами і World Athletics", - зазначила спортсменка.

Софію Яремчук визнали найкращою легкоатлеткою України в листопаді 2019 року. Вона переможниця і призерка багатьох міжнародних змагань з бігу на 10 км і з напівмарафонського бігу (21,0975 км). Останні роки більшу частину часу проводить в Римі, Італія.

Зараз ви читаєте новину «Українська легкоатлетка пояснила, чому змінила громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути