вівторок, 19 червня 2018 11:09

Україна здобула першу перемогу на Кубку світу

Україна здобула першу перемогу на Кубку світу
Андрій Шевченко став автором третього м'яча збірної України

19 червня 2006 року збірна України здобула свою першу перемогу на Кубку світу. З рахунком – 4:0 розбили збірну Саудівської Аравії.


Це була друга гра українців. У дебютному матчі вони поступилися збірній Іспанії – 0:4. Щоби вийти із групи треба було перемагати решту суперників – Саудівську Аравію і Туніс.

Показати свою найкращу гру Україні допоміг швидкий гол. Після подачі кутового на м'яч вискочив захисник Андрій Русол і пробив по воротах. М'яч шмигнув між ногами у воротаря саудитів – 1:0. Йшла третя хвилина.

Голкіпер Саудівської Аравії послизнувся й не зміг навіть стрибнути


Україна продовжувала атакувати. Нагоду подвоїти рахунок втратив Андрій Шевченко. Він сильно пробив із близької відстані – вище воріт.

На 36-ій хвилині українці розпочали атаку правим флангом. Сергій Ребров отримав м'яч в 35 метрах від воріт, глянув на воротаря і сильно пробив у кут. Голкіпер Саудівської Аравії послизнувся й не зміг навіть стрибнути – 2:0.


Не встигли команди розпочати другий тайм, як рахунок став – 3:0. Максим Калиниченко виконав різану передачу зі штрафного. М'яч оминув усіх захисників і Андрій Шевченко влучно пробив головою.


Згодом Шева розпочав ще одну атаку. Він прорвався лівим флангом, стягнув на себе трьох захисників і віддав передачу Калиниченку. Перед Максимом були лише порожні ворота – 4:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський у стартовій грі на Кубку світу розтрощив Угорщину – 6:0


У третьому матчі Україна здолала Туніс – 1:0 і вийшла з групи. В 1/8 фіналу наша збірна переграла Швейцарію в серії пенальті і пробилася до чвертьфіналу, де поступилася майбутнім чемпіонам – збірній Італії – 0:3

Зараз ви читаєте новину «Україна здобула першу перемогу на Кубку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути