Ексклюзиви
пʼятниця, 24 жовтня 2008 16:25

Україна може залишитись без Кубка Турчина

Традиційний турнір пам"яті видатного українського гандбольного тренера Ігоря Турчина, Кубок Турчина, може припинити своє існування. В усякому разі, в 2008 році змагання точно не відбудеться.

У Федерації гандболу України запевняють, що турнір відбудеться весною 2009 року в Харкові в рамках святкування 100-річчя українського гандболу. Зміни проведення нібито викликані намірами оптимізувати підготовку збірної України до чемпіонату Європи.

"Президія ФДМ вирішила, що в такому форматі Кубок Турчина нашій збірній не потрібний, - розповів віце-президент федерації Володимир Патлашенко. - Кубок розглядався насамперед як останній етап підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи, а при слабкому складі учасників і підготовка виявиться слабкою. Тому було ухвалено рішення, що збірна України відправиться на міжнародний турнір до Румунії".

Ігор Євдокимович Турчин - тренер збірної СРСР і київського "Спартака". Під його керівництвом радянська збірна двічі перемагала на Олімпійських іграх. Київський "Спартак" з 1970 по 1988 рік 13 разів перемагав в Кубку європейських чемпіонів. За ці досягнення наставника і його клуб внесли до Книги рекордів Гіннеса.

Помер Ігор Турчин в 1993 році в перерві матчу між "Спартаком" і " Рапідом", який проходив в Бухаресті. Вже в листопаді 1995-го столичний Палац спорту прийняв перших гостей Кубка Турчина: за головний приз тоді ще неофіційного турніру сперечалися клуби.

У 1996-му на майданчик вийшли жіночі збірні, Кубок Турчина отримав офіційний статус і місце в календарі Європейської федерації гандболу.

sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «Україна може залишитись без Кубка Турчина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути