середа, 15 листопада 2017 11:09

Україна програла Хорватії боротьбу за вихід на Кубок світу-1998

Україна програла Хорватії боротьбу за вихід на Кубок світу-1998
Арбітр Педерсен не зарахував чистий гол Віталія Косовського. Фото: s.ill.in.ua

15 листопада 1997 року збірна України зіграла внічию зі збірною Хорватії 1:1 повторний матч плей-оф і не потрапила на Кубок світу у Францію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міф про Педерсена: як Україна не поїхала на Кубок світу-1998

Перша гра проходила в Загребі й завершилася перемогою господарів поля - 2:0. У складі хорватів було ціле сузір'я гравців зі світовим іменем – Звонімір Бобан, Давор Шукер, Роберт Просінечки, Ален Бокшич. У нас першу гру через перебір жовтих карток пропускав Андрій Шевченко.

Гру-відповідь українці розпочали просто із божевільного штурму. Після дальнього удару Юрія Калитвинцева голкіпер хорватів не зумів утримати м'яч і першим на добиванні був Андрій Шевченко - 1:0. Суддя Педерсен не помітив офсайд у Андрія і гол зарахував. Йшла 4 хвилина гри.

М'яч парирував голкіпер, але першим на добиванні був Віталій Косовський. Цього разу ніякого офсайду й близько не було, але арбітр скасував гол

Ще за 8 хвилин Шевченко здійснив неймовірний слалом. Він стартував на своїй половині поля і на величезній швидкості обіграв чотирьох хорватів. Шкода, що в Андрія не вистачило сил на точний завершальний удар. М'яч парирував голкіпер, але першим на добиванні був Віталій Косовський. Цього разу ніякого офсайду й близько не було, але арбітр скасував гол. Хорвати повірили у власні сили й невдовзі зрівняли рахунок. Бокшич ударив з-за меж карного майданчика, м'яч зачепив когось із захисників і дезорієнтував Шовковського - 1:1. Півтора тайма обидві команди просто догравали.

На Кубку світу-1998 збірна Хорватії виграла бронзові медалі.

Зараз ви читаєте новину «Україна програла Хорватії боротьбу за вихід на Кубок світу-1998». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути