вівторок, 20 травня 2008 15:25

УЄФА змінить порядок підрахунку рейтингу збірних

Сьогодні в Москві пройшло засідання виконкому УЄФА. На ньому, зокрема, затвердили новий порядок нарахування рейтингових очок національним збірним. Цей рейтинг визначає силу команд і враховується при їх "розсіюванні" по корзинах під час жеребкувань відбірних і фінальних турнірів чемпіонатів Європи. Тепер кількість балів залежатиме не тільки від результату того чи іншого поєдинку і стадії, на якій він проводився, але також від числа забитих і пропущених голів.

Новий порядок вступить у силу вже цього року - відразу після Євро-2008. При цьому, наприклад, рейтинг команд при жеребкуванні фінального турніру ЧЄ-2012 визначатиметься за підсумками їх виступів у офіційних матчах за останні шість років, тобто у відбірних і фінальних турнірах ЧЄ-2008 і ЧС-2010, а також кваліфікації до ЧЄ-2012. Результати пізніших зустрічей, як і зараз, матимуть більшу вагу, ніж тих, які відбулися раніше.

Також на засіданні прийняли рішення, що чемпіонат Європи-2010 серед дівчат не старших 19 років пройде в Македонії, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА змінить порядок підрахунку рейтингу збірних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути