Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 17:26

УЄФА оцінила стадіони України і Польщі за 4 категоріями ризиків

Експерти УЄФА оцінили ризики будівництва стадіонів до Євро-2012 в містах України і Польщі. Найвищі ризики будівництва футбольної арени в Києві, тоді як найменше сумнівів викликають будівництво або реконструкція стадіонів в Донецьку і Дніпропетровську. Такі висновки були зроблені за підсумками інспекції УЄФА, проведеної в середині лютого в Україні і Польщі.

Ризики реалізації проектів з будівництва стадіонів були класифіковані за 4 категоріями:

Низький - стадіон готовий або знаходиться на завершальній стадії будівництва/реконструкції. До цієї категорії потрапили Донецьк і Дніпропетровськ.

Середній - плани і графіки виконання проектних робіт і будівництва подані і затверджені УЄФА; відсутні серйозні конструктивні перешкоди в реалізації проекту; можливі ризики, пов"язані зі стислістю графіків реалізації проекту і/або недотриманням всіх вимог УЄФА в планах реконструкції існуючих об"єктів. У цю категорію включені всі польські міста: Варшава, Вроцлав, Гданськ, Познань, Краків і Хожув, а також українські Львів, Одеса і Харків.

Високий - існують істотні часові і конструктивні перешкоди в реалізації проекту; відсутні затверджені УЄФА плани і графіки виконання проектних робіт і будівництва; критичною датою для оцінки можливості подальшої реалізації проекту визначено 1 червня 2008 року. Високо оцінений ризик реалізації проекту реконструкції Національного спорткомплексу "Олімпійський" в Києві.

Надвисокий - часові і конструктивні перешкоди роблять неможливою реалізацію проекту. Рекомендовано не брати до уваги можливість використання цього проекту під час Чемпіонату Європи 2012 року. До цієї категорії не потрапило жодне місто.

ZAXID.NET
Зараз ви читаєте новину «УЄФА оцінила стадіони України і Польщі за 4 категоріями ризиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути