Ексклюзиви
субота, 20 квітня 2019 15:30

УЄФА назвала дату розгляду справи Мораеса

УЄФА назвала дату розгляду справи Мораеса
Справу Мораеса слухатимуть у четвер

Офіційний сайт УЄФА повідомляє, що 25 квітня відбудеться засідання Контрольної, етичного і дисциплінарного комітету у справі про натуралізацію Жуніора Мораеса. Справа була відкрита після протесту з боку федерацій Португалії та Люксембургу відповідно до статті 55 Дисциплінарного регламенту. Про це пише "Сегодня"

Нагадаємо, Жуніор Мораес отримав українське громадянство і встиг взяти участь у двох матчах відбору на Євро-2020 в складі української команди проти Португалії (0:0) і Люксембургу (2:1). Після цього в УЄФА надійшли скарги нібито на неправомірну натуралізацію бразильця.

Португальці наполягають, що Мораес не мав права отримати український паспорт, оскільки порушив одне з головних правил - не проживав на території України п'ять років безперервно. Мораес виступає в Україні з 2012 року, але під час виступу за "Динамо" півроку провів в оренді в китайському "Тяньцзінь Цюаньцзянь".


Проте, українська сторона стверджує, що ніяких порушень при натуралізації Мораеса не було. Як доказ наводиться той факт, що в Україні безперервним роком проживання вважається перебування на території країни 183 дні на рік, а при визначенні прожитих років ФІФА покладається на норми місцевого законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній легіонер "Динамо" зізнався, що міг перейти до "Шахтаря"

Також в ФФУ заявили, що УЄФА і ФІФА підтвердили правомірність запрошення Мораеса в збірну України до того, як він дебютував в команді Андрія Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА назвала дату розгляду справи Мораеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути