четвер, 01 березня 2018 16:00

УЄФА може запитати з Григорія Суркіса за розтрату 2 млн євро

УЄФА може запитати з Григорія Суркіса за розтрату 2 млн євро
ФФУ ініціювала внутрішнє розслідування з питання розтрати коштів, які Григорій Суркіс та Олександр Бандурко збирали з вітчизняних клубів на будівництво бази для національної збірної. Фото: xsport.ua

Фінансові кошти, які колишній президент ФФУ Григорій Суркіс і віце-президент організації Олександр Бандурко збирали з вітчизняних клубів на будівництво бази для національної збірної, могли витратити не за призначенням. Про це повідомляє видання ProsportUA.

За наявними у ЗМІ фактами, Суркіс і Бандурко планували побудувати навчально-тренувальну базу в селі Гореничі під Києвом, про що заявили ще 2003 року. Комплекс повинен був розташуватися на території колишньої військової частини, але ФФУ так і не отримала право на володіння цією землею. Проте, на ділянці проводили підготовчі роботи, витрачалися гроші, а це майже 2 млн євро, або такі витрати лише фіксували на папері, що викликає серйозні підозри в нецільовому використанні коштів.

Про проект згодом забули, але зараз у Григорія Суркіса та Олександра Бандурко можуть виникнути через нього серйозні проблеми, пише видання. Справа в тому, що для будівництва бази футбольні чиновники акумулювали гроші, які УЄФА виділяв українським клубам протягом чотирьох років: з сезону-2000/2001 до сезону-2003/2004. Як пише ProsportUA, ці кошти, а саме - 2 млн євро, клуби нібито "добровільно" передали ФФУ на будівництво футбольної бази, яка теоретично могла б потім використовувати їх для проведення зборів.

"Але за ці гроші потрібно відзвітувати перед УЄФА. А виходить, що левову частку цієї суми витратили на різні роботи на ділянці, яка... не належить федерації! Та й якби належала - пред'явити для звітності ревізорам з УЄФА можна тільки кілька сотень метрів поржавілої огорожі", - зазначає видання.

За даними ProsportUA, ФФУ ініціювала внутрішнє розслідування з цього питання.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА може запитати з Григорія Суркіса за розтрату 2 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути