пʼятниця, 24 жовтня 2008 13:00

У суддів НБА нові помічники - відеоповтори

Рада генеральних менеджерів команд НБА ухвалила рішення схвалити використання відеоповторів в новому сезоні. Таким чином, судді дістануть можливість проглядати суперечливі епізоди, що дозволить їм, зокрема, точно встановлювати, чи наступив гравець на триочкову дугу при виконанні дальнього кидка.

Також тепер арбітри зможуть проглядати моменти з фолами у момент кидка, щоб визначити місце, де відбулося порушення, до семиметрової лінії або всередині неї, і карати винних відповідно до цього двома або трьома штрафними кидками.

"Це дуже важливо, особливо в кінцівках матчів, - приводить АР слова головного тренера "Лос-Анджелес Лейкерс" Філа Джексона. - Триочкова лінія з"явилася 30 років тому, і з того часу періодично виникають помилки з визначенням "вартості" кидка. Хоча, звичайно, все це частина гри, як заступи за лицьову лінію або порушення правил трьохсекундної зони".

Також відеоповтори застосовуватимуться для визначення попадань після кидків, проведених одночасно з сиреною про закінчення чверті та інших неоднозначних моментів, пов"язаних з помилками хронометражу в кінцівках чвертей.

sport-express

Зараз ви читаєте новину «У суддів НБА нові помічники - відеоповтори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути