Ексклюзиви
неділя, 23 березня 2008 14:33

У Стародавній Олімпії пройшла репетиція запалювання Олімпійського вогню

У Стародавній Олімпії, батьківщині Олімпійських ігор, в неділю пройшла генеральна репетиція церемонії Олімпійського вогню.

В понеділок зі Стародавньої Олімпії почнеться естафета Олімпійського вогню, яка пройде по п"яти континентах і фінішує 8 серпня поточного року в Пекіні, в день відкриття XXIX Олімпіади.

В неділю незадовго до полудня за місцевим часом в античному храмі Гери, який знаходиться в археологічному комплексі Стародавньої Олімпії, з"явилися двадцять чотири "жриці", одягнені в сірі туніки античного крою, і маленький хлопчик.

Традиційно "священний" вогонь запалюють від сонячних променів за допомогою параболічного дзеркала. Проте в неділю в Олімпії було хмарно, сонце проглянуло крізь хмари тільки до кінця церемонії, так що "жриці" використовували вогонь, запалений на одній з попередніх церемоній.

Головна церемонія запалювання Вогню пройде в понеділок об 11 годині за місцевим часом у присутності президента Греції Каролоса Папульяса, прем"єр-міністра Костаса Караманліса, президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге і почесного президента МОК Хуана Антоніо Самаранча.

Газета.Ru
Зараз ви читаєте новину «У Стародавній Олімпії пройшла репетиція запалювання Олімпійського вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути