середа, 29 серпня 2018 12:26

У "Реалі" замало бути талановитим футболістом - експерт про перспективи Луніна

У "Реалі" замало бути талановитим футболістом - експерт про перспективи Луніна
Лунін на сезон перебрався з "Реала" в "Леганес". Фото: ФК "Реал"

Український голкіпер Андрій Лунін сколихнув трансферний ринок, перебравшись із "Зорі" до "Реалу". Але в мадридському клубі вирішили віддати стража воріт в оренду до "Леганеса". Угода розрахована на сезон-2018/19 - до 30 червня 2019-го. Українець виступатиме за нову команду під 99 номером.

19-річного воротаря новий клуб представить у четвер, 30 серпня.

Про перспективи Луніна у мадридському клубі Gazeta.ua попросила розповісти екс-головного редактора сайту UA-football, експерта з "Реалу" Костянтина Довганя.

"Лунін - надзвичайно талановитий футболіст, але у "Реалі" цього замало, треба бути зіркою, бажано - харизматичною. Інший шлях - тягнути все та рятувати, не зважаючи на чутки про купівлю Де Хеа чи ще когось.

Саме так тривалий час робив Кейлор Навас, але сезон-2017/2018 лишив чимало питань щодо його гри та надійності - дитяча помилка у двобої з "Юве", дивний казус у матчі з "Баварією". Сюди ж додамо непевну гру у матчі на Суперкубок-2018… Вжух - і тобі у спину вже дихає 35-мільйонний молодик Тібо Куртуа. Бельгієць також не ідеальний (що довів на минулому Кубку світу-2018), проте більш зірковий і вищий за костаріканця на 14 см. Йому не потрібно постійно рятувати - він може просто виконувати свою роботу. Якщо, звісно, подолає апатію, що зіпсувала йому кінець минулого сезону.

Навіть Ікер Касільяс колись був третім голкіпером мадридців і завдяки серії випадковостей і травм отримав шанс грати за першу команду. І скористався ним відмінно

Де в цьому рівнянні Лунін? У новому сезоні він вже переміг - по-перше, його придбав "Реал" за чималі гроші, по-друге, його та Вінісіуса президент клубу назвав майбутнім "Бланкос", по-третє, він матиме свої шанси, проте це шанси лише на те, щоб десь наступного сезону стати другим воротарем "Реалу".

Проте не слід забувати, що навіть Ікер Касільяс колись був третім голкіпером мадридців, що завдяки серії випадковостей і травм отримав шанс грати за першу команду. І скористався ним відмінно.

Хтось згадає, що 5 років тому Куртуа грав за головного ворога "Реалу" та публічно ображав "Бланкос" - це може бути аргументом у боротьбі за місце під сонцем, але головним критерієм все ж має бути гра. То ж побажаємо Луніну успіхів і вдалої гри. Hala Madrid!" - зазначив Довгань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про воротаря "Зорі", який перейшов до "Реала"

Лунін не матиме змоги вийти на поле проти клубу, якому належить його контракт. Такі умови орендної угоди. Матч "Леганеса" проти "Реалу" відбудеться в суботу, 1 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У "Реалі" замало бути талановитим футболістом - експерт про перспективи Луніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути