субота, 18 вересня 2010 11:30

У "металургійному" дербі донеччани виявилися сильнішими запорожців

У "металургійному" дербі донеччани виявилися сильнішими запорожців

Запорізький "Металург" не скористався чудовим шансом здобути першу перемогу в чемпіонаті країни. Не зовсім заслужену, але дуже довгоочікувану. Враховуючи, що суперник був дуже підходящий, оскільки вже шість сезон запорожці обігравали донецьких одноклубників.

І цього вечора спочатку все йшло під дудку господарів. Спочатку Мгуні не використав вихід сам на сам з Безотосним, пробивши в штангу запорізьких воріт. І вже невдовзі після помилки Лазіча, який обрізав свій захист, господарі відкрили рахунок. Простріл Аржанова замкнув Татанашвілі. Таким чином, запорожці перервали свою місячну "суху" серію.

Програючи аутсайдеру, донеччани візуально не робили якихось надзусиль. Воротаря турбував хіба що Клейтон. Все могло закінчитися традиційно для останніх шести років, якщо б не божевільний за траєкторіэю польоту м"яча удар Прийми. Донецький "опорник" приклався метрів з 35-40 і м"яч летів спочатку воротаря, а потім різко пішов убік - у "дев"ятку" воріт, від поперечини влетів у ворота!

Це був переломний момент для обох команд і все залежало від того, хто раніше прийде до тями. Пощастило більше донеччанам. Знову ж таки з глибини поля, на цей раз Воловик зробив різкий пас вперед. Рикошет від захисника, але атака продовжилася в тому ж дусі - від запорізьких гравців політ м"яча коректувався в напрямку суперника. Пас на Лазіча був останнім - сербові для повної реабілітації з пропущеним м"ячем залишалося тільки розстріляти ворота, що він і зробив - 2:1!

Донеччани переривають тривалу виїзну програшну серію із запорожцями і завдяки цій перемозі піднялися на четверте місце. А ось у запорізького "Металурга" справи йдуть зовсім погано: після десяти турів, два очки, три забитих м"ячі, а попереду виїзд до Полтави і принциповий "Дніпро". Перша ліга стає все ближче.

Чемпіонат України. 10-й тур.

"Металург З" - "Металург Д" 1:2 (1:0)

Голи: Татанашвілі, 18 (1:0); Прийма, 63 (1:1); Лазіч, 82 (1:2)

"Металург З": Безотосний; Вернидуб; Невмивака; Тейку; Тігорєв; Опанасенко; Аржанов; Польовий; Єрьоменко Д. (Цигирлаш, 78); Алозіє (Калонас, 71); Татанашвілі (Каськов, 41).

"Металург Д": Непогодов; Аделей; Воловик; Прийма; Шина; Маріо Сержіо; Соарес (Ткаченко, 94); Морозюк (Іванко, 75); Лазіч; Клейтон Сілва; Мгуні (Коротецький, 92).

Попередження: Аржанов, 45; Каськов, 60; Невмивака, 84 - Соарес, 34; Прийма, 44; Клейтон Сілва, 45

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «У "металургійному" дербі донеччани виявилися сильнішими запорожців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути