вівторок, 13 березня 2007 16:30

У "Формулі-1" хочуть змінити систему нарахування очок

У 2003 році вступила в силу нова система нарахування очок по формулі 10-8-6-5-4-3-2-1, яка замінила систему 10-6-4-3-2-1. Зроблено це було багато в чому для того, щоб зупинити переможний хід Міхаеля Шумахера і Ferrari, які вигравали чемпіонати достроково і при цьому використовували командну тактику, міняючи на фініші порядок пілотів. У результаті, гонщики, що потрапляли на подіум, по очках не сильно програвали переможцеві.

Проте з появою нової системи мотивація пілота, що йде другим, помітно знизилася. Багато хто вважає за краще не ризикувати на останніх колах і приїхати другим, програвши всього два пункта. Про це днями заявив Берні Екклстоун, який запропонував переглянути систему нарахування очок, повідомляє f1-world.ru.

- Гадаю, ідея збільшити кількість очок за друге місце не принесла належного результату. У пілота немає мотивації для боротьби за перемогу, адже вона дає додатково два очки. Обгонів немає, і вся боротьба йде в боксах. Вважаю, що перемога повинна цінуватися більше, - сказав Екклстоун.

Екклстоун завірив, що ніяких змін цього року не буде. А ось перед наступним сезоном система нарахування очок може змінитися.

Зараз ви читаєте новину «У "Формулі-1" хочуть змінити систему нарахування очок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути