Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2008 12:37

У китайських гімнасток можуть відібрати золото

22 серпня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) спільно з Міжнародною федерацією спортивної гімнастики (FIG) почав розслідування зі з"ясування віку двократної чемпіонки Ігор-2008 Кесинь Хе, повідомляє Ticker. Збірну Китаю неодноразово звинувачували в тому, що деякі гімнастки олімпійської команди виступають на Іграх незаконно. За регламентом спортсменки можуть брати участь в олімпійському турнірі з 16 років.

Представники МОК повідомили, що необхідно з"ясувати вік Кесинь Хе та інших гімнасток збірної Китаю, щоб уникнути порушення олімпійських правил. У тому випадку, якщо в ході розслідування стане відомо, що Хе молодша, ніж стверджують її тренери та вона сама, то медалі, виграні нею на Іграх в Пекіні перейдуть збірній США. 13 серпня китаянки стали олімпійськими чемпіонками в командних змаганнях, а 18 серпня Кесинь Хе узяла золото у вправах на брусах. Американки зайняли друге місце в командному турнірі, а лідер збірної США Анастасія Люкіна стала срібною медалісткою у вправах на брусах.

Федерація спортивної гімнастики США підтримала рішення МОК і FIG про з"ясування віку китаянок. Президент американської федерації Стів Пенні повідомив, що розслідування та винесення справедливої ухвали допоможе уникнути майбутніх фальсифікацій віку гімнасток. Американці повідомили, що мають в своєму розпорядженні дані, згідно яким Кесинь Хе насправді 14 років, а не 16, як заявлено в протоколі змагання. Проте організатори олімпійського турніру відзначили, що всі документи спортсменок є дійсними.

"Лента.ru"

Зараз ви читаєте новину «У китайських гімнасток можуть відібрати золото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути