понеділок, 23 серпня 2010 16:21

У Івано-Франківську відкрили європейський спорткомплекс

У Івано-Франківську відкрили європейський спорткомплекс

У Івано-Франківську завершено реконструкцію спортивного манежу, на якому проводять свої домашні матчі дві провідні команди Івано-Франківська: міні-футбольний "Ураган" та баскетбольна "Говерла".

Як сказав кореспонденту Gazeta.ua начальник управління у справах сімї, молоді та спорту ОДА Мирослав Карабін, паркет приїхав зі США, встановлювали його латвійські спеціалісти компанії "Спорта-Халле" Це їх перша співпраця з Україною.

Щодо нової конструкції ігрового майданчика, вона повністю відповідає усім вимогам ФІБА (Міжнародної федерації баскетболу). Враховуючи, що минулого сезону паркет домашньої арени "Говерли" вирізнявся своєю жорсткістю, через що клуб на початку чемпіонату Суперліги був позбавлений права проведення ігор в Івано-Франківську, головний акцент переобладнання нового ігрового покриття був зроблений на обов'язковій амортизації паркету.

"Нині у манежі встановлено масивний паркет завтовшки 20 міліметрів з канадського клена, який відповідає усім вимогам ФІБА", - розповів Андріс Умбрашко, один із провідних спеціалістів компанії "Спорта-Халле".

Оновився й легкоатлетичний сектор манежу. Його встелено найсучаснішим синтетичним покриттям (раніше у залі стояла радянська гума), що відповідає світовим стандартам. Стосовно інших новинок, впроваджених у спорткомплексі, варто відзначити нове освітлення та захисні штори, що закриватимуть усі вікна залу, а також створюватимуть віртуальний простір арени.

"Якщо раніше у нас було освітлення близько 500-600 люкс, то зараз, після оновлення, з'явиться можливість регулювати його залежно від потреб: 300 - для навчальних занять, 600 - для тренувань, 1000 - для матчів, - каже генеральний директор БК "Говерла" Андрій Дроздов. - Усі вікна будуть закриті шторами, закріпленими на спеціальних тросах. Це дасть можливість створити візуальну картинку, насамперед для телетрансляцій, а також зробить зал більш комфортним".

Варто додати, що вже наприкінці цього тижня новий паркет випробують гравці баскетбольного клубу "Говерла", а 26-29 серпня на оновленому майданчику пройдуть матчі традиційного міні-футбольного "Кубка Галичини".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Івано-Франківську відкрили європейський спорткомплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути