Ексклюзиви
понеділок, 20 березня 2017 18:02

"Ты что бл…, на футболе? Там десять ударов в голову!", - як пройшов чемпіонат Києва зі змішаних єдиноборств
48

Суддівські приналежності до бою готові
Фото: Євген САВЧУК
Останні приготування до бою
Останні приготування до бою
Екіпірування чекає на своїх господарів

У Києві на вихідних відбувся чемпіонат міста зі змішаних єдиноборств (ММА) серед чоловіків. Місцем проведення турніру став спорткомплекс "Атлет". Участь взяли 93 спортсмени з 14 клубів у віковій категорії 18 років і старше. Також були представники міст Фастів та Ужгород.

До початку залишається півгодини. Бійці переодягаються, разом з тренерами і партнерами по команді перевіряють амуніцію - бинти, захисну білизну, шоломи, щити. Головний суддя проводить останні інструкції, нагадує про обмеження й заборони. "Не можна наносити на тіло різні мазі, виняток – вазелін на дозволені місця на обличчі", - говорить він.

Турнір проходить в маленькому тренувальному залі, який не обладнаний місцями для глядачів. Їх збирається більше ста. Ринг обклали з усіх боків, деякі залазять на вбудовані в стіну турніки. Суддя просить відійти від рингу, не пускати туди дітей. І не дарма: спортсмени під час бою періодично вилітають в зал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець Сосновський менше, ніж за дві хвилини нокаутував Олександра Ємельяненка

"Хапай, хапай його! Ламай спину! Задуши!", - безперервно лунають підказки тренерів.

Події на ринзі не залишають байдужими глядачів. Є серед них і вболівальники зі стажем. Їх не влаштовують деякі суддівські рішення. "Судья, ты что бл…, на футболе? Там десять ударов в голову!", - лунає з залу. Ще за хвилину з іронією: "Да здравствует наш суд, самый гуманный в мире!".

Час від часу бій зупиняють - витерти підлогу від крові. Лікар майже безперервно витирає бійцям кров з обличчя і обробляє тіло знеболювальним спреєм. Не доводиться нудьгувати й бригаді швидкої допомоги, яка чергує. Підвищена травмонебезпека даного виду спорту підтверджується. Але бажаючих займатися їм не меншає, каже Дмитро Ільющенко, керівник Київського підрозділу Федерації змішаних єдиноборств ММА України, організатор турніру.

"Після кожного такого змагання батьки питають, де є секції, куди можна віддати дитину. Вік для початку занять змішаними єдиноборствами - 6-7 років. Сьогодні нам вдалося багато чого, з огляду на кількість учасників. Але, безумовно, на майбутнє треба думати про інший зал. Щоб було більш комфортно як спортсменам, так і глядачам", - говорить Дмитро Володимирович.

Чемпіоном Києва в загальному заліку стає бійцівський клуб "Фенікс". "Срібло" здобули бійці іншого клубу - "Гермес". Замкнули трійку призерів спортсмени з клубу "КЦС".

Раніше в Києві відбувся товариський турнір зі змішаних єдиноборств з метою популяризації цього виду спорту.

Зараз ви читаєте новину «"Ты что бл…, на футболе? Там десять ударов в голову!", - як пройшов чемпіонат Києва зі змішаних єдиноборств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути