Ексклюзиви
пʼятниця, 26 листопада 2010 17:17

Трьох футболісток збірної Гвінеї вважають чоловіками

Трьох футболісток збірної Гвінеї вважають чоловіками

Федерація футболу Екваторіальної Гвінеї випустила прес-реліз у зв'язку з "наклепницькою кампанією в міжнародних ЗМІ" з приводу статі трьох гравців жіночої збірної цієї країни. Під час чемпіонату Африки сестри Салімата (на фото) і Білігіса Сімпоре, а також капітан гвінейок Женов'єва Анонма були запідозрені в тому, що є чоловіками або гермафродитами.

"Качку про те, що Анонма і сестри Сімпоре - чоловіки, придумали наші вороги в Нігерії, а потім її підхопили в Камеруні, - наводить слова представника федерації AP. - Подібні звинувачення не мають під собою ніяких підстав. Вони викликані лише комплексом неповноцінності, який з'явився у наших суперників після поразок і прекрасної гри цих футболісток".

Африканська конфедерація футболу також відмовилася розслідувати цю справу, незважаючи на те, що збірна Камеруну подала офіційний протест з приводу "чоловіків у жіночій команді".

Збірна Екваторіальної Гвінеї зайняла на чемпіонаті Африки друге місце і пробилася на жіночий чемпіонат світу, який пройде влітку наступного року в Німеччині.

Нинішній скандал навколо сестер Сімпоре дуже нагадує недавню сагу південноафриканської бігунки Кастер Семеня. Перед торішнім чемпіонатом світу федерацію легкої атлетики ПАР закликали провести гендерний тест цієї спортсменки, але спортивні функціонери не захотіли відволікатися на таку дрібницю і отримали грандіозний скандал.

Майже 9 місяців Кастер звинувачували в тому, що вона є гермафродитом і не дозволяли виступати на офіційних змаганнях. Зрештою, фахівці підтвердили, що південноафриканка є жінкою, і чемпіонка світу на дистанції 800 метрів зуміла повернутися на бігову доріжку.

За матеріалами GZT.RU

Зараз ви читаєте новину «Трьох футболісток збірної Гвінеї вважають чоловіками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути