пʼятниця, 06 березня 2015 14:04

"Тренери зробили помилку, коли поставили Джиму на перший етап" - Бринзак

"Тренери зробили помилку, коли поставили Джиму на перший етап" - Бринзак
"Джиму на спринт не поставят" - Брынзак biathlonworld.com.ua

Збірна України у складі Юлії Джими, Валі Семеренко, Сергія Семенова та Дмитра Підручного не змогли поборотися за перемогу у змішаній естафеті, зайнявши лише 11-е місце.

- Володимире Михайловичу, чому наша збірна показала 11-й результат у міксті?

- Тренери зробили помилку, коли поставили Джиму на перший етап. Якщо вже не пішло з самого початку, то й далі, природно, не піде. Потрібно було ставити Варвинець або когось іншого... Траса була пухка і не підходила Юлі, плюс її стан здоров'я. Тому ми і програли все, що тільки можна було. Наздоганяти вже складніше було, хлопці починали сіпатися. А все через одну помилку.

- Чому все-так вирішили поставити Джиму?

- З нею вчора всі обговорили, подивилися її. Вона стверджувала, що з нею все добре, вона готова боротися. Не треба було слухати спортсмена, а приймати рішення самостійно. Це все емоції олімпійської чемпіонки, які не підтверджені реаліями. Після гонки сказала, що її скувало на трасі і не могла бігти нормально. Незрозуміло: хвороба це чи щось інше. Нічого страшного, сьогодні не вийшло, завтра вийде. Ми будемо робити висновки і виправлятися.

- Як оціните виступ інших біатлоністів нашої збірної?

- Діма Підручний теж сказав, що йому не втекти. Начебто сили і бажання є, але боротися не міг. А ось Семенов хороший був, Валя теж нормально виступила. Але це ж не тільки у нас так погано вийшло. У росіян Подчуфарова була, як Джима, і Цвєтков теж поганенько виступив. Десяте місце - для них не результат.

- Чому траса була така важка?

- У Контіолахті тепло і вологість висока - траса пухка, спортсмен занурюється у цей сніг. Якщо спортсмен легкий, як Валя, наприклад, то це ще не так страшно, але біатлоністкам комплектації Джими або Подчуфарової дуже важко.

- Хто побіжить спринт?

- У нас цілий день вихідний, тренери вирішуватимуть, кого заявляти в спринт. Думаю, що Джиму не поставлять, швидше за все побіжать Бондар, Варвинець, Абрамова і Валя.

- Чому все-таки Бурдигу не взяли на чемпіонат світу?

- Нам потрібно думати про майбутнє і виховувати молодь. Але про закінчення кар'єри вона не говорила.

Зараз ви читаєте новину «"Тренери зробили помилку, коли поставили Джиму на перший етап" - Бринзак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути