вівторок, 03 квітня 2007 19:42

Тренер Зубков переконує, що доньку не бив (ФОТО)
5

У вівторок збірна України з плавання повернулася з чемпіонату світу, який проходив в австралійському Мельбурні. З бориспільського аеропорту призери турніру Олег Лісогор та Ганна Хлістунова одразу поїхали на прес-конференцію. Особливого ажіотажу серед ЗМІ вона не викликала. Журналісти пожвавилися тільки коли у залі з"явився 38-річний Михайло Зубков. Спробував роз"яснити ситуацію, яка виникла на чемпіонаті 10 днів тому. Тоді 18-річна донька Зубкова Катерина, яку тренує батько, невдало виступила у попередньому запливі на 50 метрах на спині і не пройшла до півфіналу. Після запливу у кімнаті для суддів Зубков<>кілька разів ударив доньку. Усе це зняла камера для спостереження. Зубкову довелося відповідати перед австралійським судом. Міжнародна плавальна федерація (ФІНА) заборонила йому займатися тренерською діяльністю і фігурувати у змаганнях під її егідою впродож шести років.

Катерина Зубкова на зустріч з журналістами не прийшла. Батько, який помітно нервував, пояснив це так:

- Ми 30 годин летіли. Катерина пережила стресову ситуацію і їй важко зараз розмовляти. Я вам усе поясню. 26-го Катерина пливла і показала непоганий результат. Рівно через добу, 27-го, після цього у нас виник сімейний конфлікт.

Причини сварки Зубков називати не захотів.

- Це наша внутрішня справа, - сказав, потім підтвердив, що не хотів, щоб донька зустрічалася з хлопцем. Хто цей хлопець, назвати відмовився.

- Паскудні або непаскудні подробиці і їхні стосунки видавати не буду. Яка різниця? Ми помирилися через три хвилини. О шостій вечора Катя поїхала до готелю, я залишився на арені. О сьомій Катя дзвонить мені на мобільний і каже, що нас показали по телебаченню. Я виходжу з арени, дорогу перетинає поліцейський. Я дав йому свої пояснення. Потім поліція вислухала Катерину. До рішення суду нам заборонили спілкуватися. 29-го березня суддя заявив, що не бачить фактів насильства, жодних фактів порушення карного та сімейного кодексу Австралії.Зубков не впевнений, що ФІНА його дискваліфікувала.

- Спочатку треба дослівно вивчити текст рішення ФІНА, який нам надіслали. Тоді й робитимемо висновки.

Те, що він бив доньку, Зубков заперечує.

- Суд постановив, що я її не бив. І крапка.

Журналісти кажуть, що довіряють власним очам і бачили удари на зйомці.

- Є рішення суду. Ніхто нікого не бив.

Юриста Зубкову наймала українська діаспора. Тренер прилюдно відмовляється назвати суму, у яку обійшлися послуги адвоката.

Після закінчення прес-конференції кореспондент "ГПУ" особисто спілкується з Михайлом Зубковим.

Запитую, як часто Зубков бив доньку.

- Як у будь-якій іншій нормальній сім"ї. Не більше, не менше. Ніяких екстраординарних ситуацій у нас не було. Якщо Катерина захоче, вона сама про це вам скаже. Версія у неї буде та ж сама. А у подробиці стосунків з хлопцем вона не вдаватиметься.

Цікавлюся, як сприйняла ситуацію мама Катерини і дружина Михайла.

- Ну як? Мама Каті була шокована. Тим, що потім написали у газетах. Нам австралійці виявили підтримку. Чомусь українська преса опинилася... - Зубков затинається. - У мене немає пояснень поведінці української преси. Будемо визначатися з мірою відповідальності за таку інформацію. Консультуватимуся з юристами.

Зубков так і не зміг відповісти на запитання чому у розпал чемпіонату світу він з"ясовував з донькою особисті подробиці її життя.


"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Тренер Зубков переконує, що доньку не бив (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути