Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 17:39

"Там зона комфорту" - експерт про взаємообмін "Арсенала" та "МЮ"

"Там зона комфорту" - експерт про взаємообмін "Арсенала" та "МЮ"
"Обидві сторони однозначно виграють від цієї угоди". Фото: reuters.com

Англійські "Арсенал" та "Манчестер Юнайтед" зробили великий обмін. Чилійський форвард Алексіс Санчес перейшов у табір "манкуніанців", а замість нього склад "канонірів" поповнив вірменський півзахисник Генріх Мхітарян. Останній грав за МЮ з 2016 року, а до того захищав кольори дортмундської "Боруссії" і донецького "Шахтаря". У поточному сезоні вірменин конфліктував із тренером Жозе Моуріньйо, але зіграв 15 матчів (1 гол, 5 гольових передач) у АПЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ахметов перебував у ста метрах від місця, де проходили переговори, проте ми так його і не побачили"

29-річний Алексіс Санчес в попередніх сезонах був лідером "Арсеналу", але вже минулого літа вимагав трансфер. Клуб його не продав, після чого результативність чилійця впала: в поточному сезоні він забив лише 7 голів у 19 матчах АПЛ.

Подробиці угод поки невідомі, але раніше ЗМІ писали, що Санчес укладе з МЮ контракт на 4,5 роки із зарплатою в 400 тис. фунтів на тиждень. Мхітарян, в свою чергу, теж домовився про довгострокову угоду, за умовами якої буде одним з найбільш високооплачуваних гравців у складі лондонців.

"Обидві сторони однозначно виграють від цієї угоди, - коментує Іван Громіков, оглядач чемпіонату Англії на порталі sportarena.com. - "Арсенал" в будь-якому випадку втратив би Алексіса Санчеса, якщо не зараз, то влітку. Ще й безкоштовно. А так, отримати за гравця такого масштабу заміну - для лондонців це хороший вихід. Хоча це навряд чи вплине на можливості та сили "Арсеналу". Що стосується МЮ, то клубу довелося б докладати додаткових зусиль, пропонувати агенту гравця великі гроші з метою перебити інтерес "Манчестер Сіті". А так вони отримали дійсно класного гравця, для якого не повинно бути проблем завоювати місце в основному складі, адже він сильніший за всіх атакуючих гравців, у нього дуже високі стандарти по відношенню до себе і з Моуріньйо вони повинні спрацюватися.

Мхітарян не відповідав класу цієї команди. У нього не було потрібного для неї менталітету, він не готовий був боротися за місце в складі

Мхітаряну же в "Арсеналі" буде простіше, ніж в МЮ. Його проблема була в тому, що він не відповідав класу цієї команди. У нього не було потрібного для неї менталітету, він не готовий був боротися за місце в складі. Відповідно, клуб не міг його використовувати постійно, адже як тільки на адресу Мхітаряна з'являлася якась критика, він одразу ж надовго випадав. У "Арсеналі" підхід зовсім протилежний, Венгер багато гравцям прощає, для хороших футболістів там створена певна зона комфорту, без зайвого тиску. Відповідно, Мхітаряну там має бути набагато простіше показувати свій клас".

Раніше Жозе Моуріньйо продовжив контракт із "Манчестер Юнайтед".

Зараз ви читаєте новину «"Там зона комфорту" - експерт про взаємообмін "Арсенала" та "МЮ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути