субота, 04 жовтня 2008 11:09

Такому рівню безпеки, який буде на грі Україна - Хорватія позаздрять навіть Англія та Італія

До гри національних збірних у Харкові готуються, як до візиту одразу декількох важливих персон. Кому свято футболу, а кому - напружений робочий день. Харківські правоохоронці готуються зустріти фанів збірних України та Хорватії. Безпрецедентні заходи безпеки будуть діяти не тільки під час футбольного поєдинку, але і задовго до його початку.

Зустріч двох збірних у відбірковому турнірі Чемпіонату світу з футболу-2010 пройде в Харкові 11 жовтня. Матч такого рівня на стадіоні "Металіст" відбудеться вперше, тому заходам безпеки надають максимум уваги. Наприклад, міліція почне чергувати на стадіоні не за чотири години, як завжди, а за день до гри.

- Заходи безпеки повністю відповідатимуть рівню матчу, - розповідає офіцер безпеки ФК "Металіст" Сергій Вакуленко. - Усі ворота стадіону по його периметру відкриють за дві години до початку гри. Продаж спиртних та слабкоалкогольних напоїв під час матчу як на території стадіону, так і в безпосередній близькості від нього, заборонена. П"яних або очманілих іншими речовинами вболівальників туди просто не пустять, як і дітей до 14 років без супроводу дорослих. На стадіон не вдасться пронести предмети, якими можна нанести тілесні ушкодження, а також піротехніку.

Самі герої дня - футболісти збірних - будуть в Харкові вже за день до матчу. Хорвати приїдуть в наше місто вранці чартерним авіарейсом з Загребу. Команду та обслуговуючий персонал поселять в готелях "Аврора" та "Космополіт", а закордонні вболівальники поселяться в готелі "Харків". Наша команда приїде чартером з Києва того ж дня, проте на відміну від хорватів українці прилетять до Харкова пізно ввечері. Збірну розмістять в готелі "Чічіков".

На "Металісті" хорватським уболівальникам, яких очікується більше тисячі, виділять два сектори на Південній трибуні - 16-й та 17-й. Сусідній, 18-й сектор і нова "перегородка" між Південною та Східною трибунами стануть буферною зоною - квитки туди продавати не будуть.

Стежити за тим, щоб уболівальники різних країн не зустрілися, міліції доведеться і після закінчення матчу. Вулиці міста активно патрулюватимуть, щоб не допустити сутичок футбольних фанатів.

"Фанат"

Зараз ви читаєте новину «Такому рівню безпеки, який буде на грі Україна - Хорватія позаздрять навіть Англія та Італія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути