Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 09:55

"Луческу і близько не наближався до всемогутності у футболі" – огляд української преси після матчів Ліги чемпіонів

"Луческу і близько не наближався до всемогутності у футболі" – огляд української преси після матчів Ліги чемпіонів
"Динамо" могло пропустити третій м'яч. Фото Рейтер

Упродовж двох днів лідери українського футболу зіграли матчі в Лізі чемпіонів. "Шахтарю" вдома вдалося відстояти нульову нічию проти "Інтера", а "Динамо" в гостях утратило перемогу над "Ференцварошем" – 2:2. На ці результати відреагувала українська преса.

"Динамо" далеко не вперше і не востаннє втрачає перемогу, ведучи в рахунку 2:0, – бідкається "Трибуна". – Тому що таке трапляється у футболі, коли ти граєш проти більш-менш рівного суперника. Просто раніше такими суперниками в Лізі чемпіонів були "Ньюкасл", дортмундська "Боруссія" і "Реал" (двічі), а тепер "Ференцварош".

Тим, хто говорить: "Та хто це такі на тлі колишніх суперників", хочеться нагадати: "Динамо" не просто так 4 роки не грало на груповому етапі, а угорці пройшли 4 стадії кваліфікації не на голому фарті. Міцна навчена команда. Як мінімум "Селтік" і загребське "Динамо", яких Ребров і його підопічні залишили з носом, цілком можуть вважатися більш частими учасниками Ліги чемпіонів. Та й "Юргорден" з "Мольде", згадуючи торішні муки "Динамо" з "Мальме" і "Копенгагеном", не з найслабших чемпіонатів.

Відчуття катастрофи немає. "Динамо" чітко вело свою гру до перерви, намагаючись розігрувати м'яч до вірного і "посадивши" на картки кількох гравців суперника. Харатін, що привіз пенальті, продовжив прекрасну серію матчів українських легіонерів проти "Динамо", розпочату Безусом, Пластуном і Яремчуком в останньому раунді кваліфікації. Але сам епізод був логічним наслідком тиску гостей. Як логічним був і м'яч Де Пени після швидкої контратаки. На тлі очікуваних через відсутність Бущана і Миколенко проблем біля своїх воріт все виглядало просто чудово.

Харатін, що привіз пенальті, продовжив прекрасну серію матчів українських легіонерів проти "Динамо", розпочату Безусом, Пластуном і Яремчуком в останньому раунді кваліфікації

А далі стався рецидив - вже скільки подібних матчів ми бачили в останні роки у "Динамо" з найрізноманітнішими тренерами, нехай і не в Лізі чемпіонів. Луческу змінює команду - це факт. Але таке може траплятися і з ним. Так, в принципі, практично з будь-яким тренером у світі, яким би досвідченим і заслуженим той не був. Проблемою це стане, якщо ми побачимо повторення події. Поки це просто матч, після якого висновки варто зробити всім: і гравцям, і румунському фахівцеві".

Головний редактор тижневика "Футбол" Артем Франков прокоментував нічию київського "Динамо" в матчі 2-го туру групового раунду Ліги чемпіонів проти "Ференцвароша" (2:2). Його слова наводить dynamo.kiev.ua

– Закликаю вас не сильно переживати з приводу того, що сталося. Безумовно, в команді будуть жорсткі "розборки". Упевнений, Мірча Луческу знайде в собі мужність визнати і свою неправоту. Але, при цьому, пояснить, що він мав на увазі в тому чи іншому епізоді. Наприклад, навіщо взагалі виходив Белуце?

Хочу вам сказати, що Луческу – не Бог і навіть не напівбог. Він і близько не наближався до всемогутності в футболі. Так, він може підняти гравців над своїм рівнем, може створити колектив, але він все одно не "грюкне" "Ювентус", не "грюкне" "Барселону". Прямо зараз. Більш того, напевно команда під його керівництвом буде допускати осічки, - зазначив Франков.

Виїзна нічия – цілком прийнятний результат в контексті боротьби за третє місце в групі, – пише sport.ua. – Але зі зрозумілих причин набране очко в Будапешті не може нас задовольняти. Пригнічують і пропущений гол на 90-й хвилині, і дії киян у другому таймі. Тренерському штабу Мірчі Луческу належить розібратися в причинах такої гри. І зробити це потрібно в найкоротші терміни - через тиждень на "біло-синіх" чекає випробування "Барселоною".

Окремо згадують нічию "Шахтаря".

"Після сенсаційної перемоги в Мадриді в першому турі над "Реалом" з рахунком 3:2, "Шахтар" всерйоз сплутав карти зоряним грандам, які підібралися в квартеті В Ліги чемпіонів, – пише "Терикон". – Очевидно, що ні Зідан, ні Конте всерйоз не брали до уваги факт того, що в стартових турах проти їх команд "гірники" зуміють зачепитися за очки, але це сталося. І якщо з "Реалом" чемпіону України вдалося провести зразковий поєдинок з точки зору використання всіх слабкостей і деякої розслабленості опонента, то "нерадзуррі" прибули до Києва вже з чітким розумінням необхідності провести матч з повною викладкою.

Луїшу Каштру і його асистентам треба зробити кардинальні висновки після 0:5 від "Інтера" в півфіналі минулої Ліги Європи. Та поразка стало болючим ляпасом, якого "гірники" отримали від маститого суперника за спробу зіграти на рівних. Вже проти "Реала" стало ясно: Каштру не має наміру вперто гнути лінію, яка апріорі приречена на провал. "Шахтар" почав грати так, як це і робить переважна більшість команд його рівня проти грандів - від оборони і з акцентами на контратаки. Наскільки небезпечні "гірники" в останньому компоненті встиг уже в цій Лізі чемпіонів відчути на собі "Реал".

"Трибуна" хвалить молодь "Шахтаря".

"Вже вдруге поспіль українська команда грає в нехарактерний закритий для себе футбол і це приносить результат. "Реал" вийшло здивувати швидкими і агресивними контратаками, але з "Інтером" шансів на це практично не було. Конте добре підготувався до суперника. Але в цьому матчі злий жарт з "Інтером" зіграв півфінальний матч минулорічної Ліги Європи. Конте розраховував, що, провівши весь матч під тиском суперника, захист "Шахтаря" рано чи пізно затріщить по швах. Італійський тренер не вигадував нічого нового, сподіваючись вдруге увійти в одну і ту ж річку, тоді як Луїш Каштру виніс уроки, адаптувався до суперника, випустив зовсім інший склад. І це спрацювало.

Тайсон провів слабкий матч, явно губився на тлі більш активних Соломона і Тете

Ситуацію з так званими "основними" футболістами прекрасно описує вихід на заміну в першому таймі Тайсона. Бразилець провів слабкий матч, явно губився на тлі більш активних Соломона і Тете. Так, грав він на нерідний позиції, але сумнівно, що він зіграв краще, ніж це міг зробити той же Дентіньо. Звичайно, останній - це не той футболіст, про який можна говорити в контексті майбутнього команди, але це показник нинішнього рівня "старичків" "Шахтаря".

Те ж саме стосується позиції воротаря. Так, Трубін не безгрішний, він допускає помилки, але хто їх не допускає? П'ятов помиляється як мінімум не менше, а в моменті з ударом Лукаку зі штрафного навряд досвідчений голкіпер міг би зіграти краще. Тому що краще нікуди. І так практично по кожній позиції. Молоді гравці зіграли не ідеально, але досвідчені показали свій нинішній рівень з тим же "Інтером" два місяці тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунок для Реброва: чому "Динамо" не змогло перемогти "Ференцварош"

Матчі третього туру Ліги чемпіонів українські команди зіграють 3 і 4 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Луческу і близько не наближався до всемогутності у футболі" – огляд української преси після матчів Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути