пʼятниця, 05 жовтня 2018 20:11

Стартує чемпіонат України з баскетболу

Стартує чемпіонат України з баскетболу
"Черкаські Мавпи" спробують захистити титул чемпіона країни. Фото: Дніпро Час

У п'ятницю, 5 жовтня, розпочинається новий сезон української баскетбольної Суперліги. Стартовий поєдинок зіграють у Запоріжжі, де місцевий однойменний клуб битиметься проти МБК "Миколаїв".

Брати участь в чемпіонаті України з баскетболу серед чоловічих команд Дивізіону А сезону-2018/19 (Суперліга) отримали право 8 клубів. До уваги бралася інфраструктура і фінансовий стан клубів.

Склад учасників чоловічої Суперліги з баскетболу сезону-2018/19:

БК "Динамо Одеса"
БК "Дніпро"
БК "Запоріжжя"
БК "Кіевбаскет"
МБК "Миколаїв"
БК "Авантаж-Політехнік"
БК "Хімік"
БК "Черкаські Мавпи"

Офіційне промо майбутньої першості:

Не братиме участі в Суперлізі "Будівельник" - Федерація баскетболу України відхилила заявку киян на участь в Дивізіоні А чемпіонату України сезону-2018/19. Про це повідомляється на сайті Федерації.

Київський клуб звернувся до Федерації баскетболу з наміром брати участь в Суперлізі, але організація відхилила заявку, посилаючись на фінансову заборгованість перед гравцями.

"Через великі борги клубу, які погашають, і, як наслідок, застосовані численні санкції з боку ФІБА, існує великий ризик застосування до клубу серйозніших - фінансових санкцій та фінансових санкцій до ФБУ, як члену ФІБА.

З огляду на вищезазначене, з метою недопущення поглиблення фінансової кризи БК "Будівельник" і застосування санкцій до ФБУ з боку ФІБА, ФБУ відхиляє заявку клубу і не включає БК "Будівельник" до складу учасників 28 чемпіонату України з баскетболу до рішення клубом питань погашення існуючої заборгованості перед гравцями", - йдеться в листі.

Також не візьмуть участь в новому чемпіонаті одеська БІПА і ужгородська "Говерла", яка не отримала ліцензію для участі в Суперлізі.

Діючими чемпіонами України є "Черкаські Мавпи", які в минулому сезоні у фінальній серії здолали "Дніпро". "Мавпи" перемогли у всіх іграх плей-офф, в тому числі обіграли Дніпро з рахунком 3:0. За підсумками сезону "Черкаські Мавпи" вперше в історії виграли чемпіонат України та добули свої дебютні медалі Суперліги.

За підсумками традиційного щорічного опитування українець Святослав Михайлюк став другим у списку головних знахідок драфта-2018

З останніх досягнень українського баскетболу виділяється перемога нашої національної збірної в кваліфікації Кубка світу-2019 над другою командою світового рейтингу - Іспанією. Перший матч другого етапу пройшов при заповнених трибунах київського Палацу спорту і завершився з рахунком 76:65. Одним з героїв поєдинку з іспанцями став український свінгмен "Лос-Анджелесі Лейкерс" Святослав Михайлюк. За підсумками традиційного щорічного опитування українець, обраний під 47-м номером у другому раунд драфта, став другим у списку головних знахідок драфта-2018 і отримав 13% голосів. Краще Михайлюка виявився лише 11-й пік драфта - розігруючий захисник "Лос-Анджелес Кліпперс" Шей Гілджеус-Олександр, який отримав 27% голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер легендарний український баскетболіст

Напередодні старту чемпіонату БК "Запоріжжя" підписав контракт з американським захисником Маліком Трент, який замінить в складі українського клубу травмованого Джахада Томаса.

Зараз ви читаєте новину «Стартує чемпіонат України з баскетболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути