Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2019 15:19

Стартував восьмий етап Кубка світу з біатлону - українка потрапила в топ-10

Стартував восьмий етап Кубка світу з біатлону - українка потрапила в топ-10
Юлія Джима зайняла 10 місце в спринті в Солт-Лейк-Сіті

С американському Солт-Лейк-Сіті стартував восьмий етап Кубка світу з біатлону.

Більше двох місяців, з моменту першої жіночої гонки сезону в Поклюці, українські вболівальники чекали, коли найкраща з українських біатлоністок минулого сезону зможе показувати звично високі результати. Тоді Юлія Джима здобула першу в кар'єрі індивідуальну перемогу, і ... пішла в тінь, не піднімаючись вище 20-ї позиції в гонках.

І ось в спринтерській гонці, що відкривала восьмий етап Кубку світу в
в США Солт-Лейк-Сіті, наша спортсменка знову відчула смак позицій в десятці кращих! Якісно відпрацювавши обидва вогневі рубежі, Юля залишила всі сили на дистанції останнього кола і відстояла десяте місце на фініші! Ковток свіжого повітря - вкрай важливий з точки зору наближення чемпіонату світу.

Найдобріших слів за спринт заслуговує і Яна Бондар. Проводячи лише другий особистий старт в Кубку світу цього сезону, Яна вдруге набирає кубкові очки! Більш того, сьогодні вона вдруге в кар'єрі зуміла потрапити в топ-20 серед найсильніших! Запорукою успіху стало зростання якості стрільби Бондар: після перших паростків в індивідуальній гонці Кенмору, сьогодні Яна підтвердила, що може стріляти точно: лише одне коло штрафу заробила українка на стрільбі стоячи, що призвело її на 18-е місце на фініші!

Ще двом нашим спортсменкам кубкові очки набрати не вдалося. Надія Бєлкіна заробила два кола штрафу, внаслідок чого опинилася 54-ю. А Марія Кручова, яка вперше "понюхала порох" гонок Кубку світу, і перший млинець, за традицією, вийшов глевким: ті ж два промахи, що і у Бєлкіної, але недостатня швидкість залишила Кручову за межами топ-60, вона також не попадає в гонку переслідування. Але відзначимо високу скорострільність Маші: за цим показником вона - в десятці кращих, явно готуючись до одиночного міксту, в якому спортсменка може отримати і естафетний досвід.

Тріумфатором спринту стала Марте Олсбю Ройселанд. До цього етапу Кубку світу жодна з дівчат не могла виграти два спринти в цьому сезоні, і саме норвежка стала першопрохідцем! Два точних вогневих рубежі, і на фініші Марте на 11 секунд випередила Кайсу Макаряйнен, яка допустила один промах у стійці. Третє місце, і теж зі стовідсотковою стрільбою, посіла німецька біатлоністка Франциска Хільдебранд.

А ще однією героїнею спринту стала польська юніорка Каміла Жук. До цього дня 21-річна спортсменка лише двічі потрапляла в залікову зону Кубку світу - в торішньому Холменколлені, коли займала 35-е місце в спринті та 33-е в гонці переслідування. І ось вперше до Каміли прийшов по-справжньому серйозний успіх! Незвично для себе блиснув точною стрільбою, вона потрапила в квіткову церемонію нагородження, фінішувавши шостою!

І нарешті, в кожній жіночій гонці сезону увагу уболівальників було прикуто до "внутрішньоіталійської" боротьбі в загальному заліку Кубку світу. Сьогодні Доротея Вірер знову повернула собі ініціативу в цьому суперництві: фінішувавши восьмою, вона випередила Лізу Віттоцці, у якій 12-й результат, і трохи збільшила відстань до переслідувачки, до 10-ти очок.

Юлія Джима, завдяки високому результату в спринті, піднялася на 33-е місце в загальному заліку, знову ставши кращою з українок в тоталі. Зміцнилися позиції команди і в Кубку націй, де Україна залишається восьмою, але дистанція до переслідувачів зі Швейцарії та Австрії збільшилася до 240 і 272 очок відповідно.

Спринт. Жінки
1. Марте Олсбю Ройселанд (0+0) 19:47,6
2. Кайса Макаряйнен (0+1) +11,5
3. Франциска Хільдебранд (0+0) +21,4
...
10. Юлія Джима (0+0) +55,2
18. Яна Бондар (0+1) +1:31,3
54. Надія Бєлкіна (1+1) +2:48,6
73. Марія Кручова (1+1) +3:57,3

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українській біатлоніст завоював бронзу на юнацькому олімпійському фестивалі

Сьогодні о 20:15 відбудеться спринтерська гонка чоловіків. Україну представлять Дмитро Підручний, Артем Тищенко і Тарас Лесюк.

Зараз ви читаєте новину «Стартував восьмий етап Кубка світу з біатлону - українка потрапила в топ-10». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути