Ексклюзиви
середа, 12 листопада 2008 13:05

США врятує головного спонсора "Манчестер Юнайтед"

Американський уряд оголосив про новий пакет допомоги головному спонсору "Манчестер Юнайтед" компанії AIG, щоб врятувати її від банкрутства через фінансову кризу.

Компанія оприлюднила свої збитки за третій квартал, які склали 14.7 мільярда фунтів, хоча роком раніше американський страховий гігант оголошував про прибуток у розмірі 1.8 мільярдів фунтів стерлінгів.

Пакет урядової допомоги включає 20.5 мільярдів фунтів наявних засобів в обмін на часткову націоналізацію компанії. Оголошено, що Федеральна резервна система США спільно з Департаментом Казначейства вкладуть в компанію близько 90 мільярдів фунтів.

В рамках нової угоди Федеральний резерв скорочує кредит, виданий AIG з 51 до 36 мільярдів фунтів. Крім того, кредит, виданий страховій компанії у розмірі 22.7 мільярдів фунтів, замінений на 31 мільярд фунтів урядової допомоги. Всі ці заходи, за словами американського уряду, повинні "зберегти компанію і сприяти успішному завершенню нею процесу реструктуризації".

До цих пір вся допомога AIG виділялася з Федерального резерву США. За заявами цього відомства, ФРС надав допомоги цій компанії на 74 мільярди фунтів, а потім надав додатково ще 12.5 мільярдів фунтів на зарплату співробітникам та інші ключові витрати.

AIG неодноразово заявляла про те, що її спонсорська угода з "Манчестер Юнайтед" підписана на 4 роки і складає 56.5 мільйонів фунтів не постраждає через фінансові проблеми компанії, повідомляє sport.oboz з посиланням на сайт манкуніанців.

Зараз ви читаєте новину «США врятує головного спонсора "Манчестер Юнайтед"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути