середа, 25 листопада 2020 15:33

Спортсмен перестрибнув кордон між Північною та Південною Кореєю за допомогою жердини

Спортсмен перестрибнув кордон між Північною та Південною Кореєю за допомогою жердини
Північнокорейці регулярно тікають в Південну Корею. Фото Yonhap

Спортсмен із КНДР зумів втекти у Південну Корею, використавши жердину для стрибків. Він подолав паркан і заміновану смугу в демілітаризованій зоні. Про це пише The Korea Herald.

Утік гімнаст на початку листопада, після перетину кордону він деякий час блукав у лісі, доки його не знайшли південнокорейські солдати.

Відомо, що втікачеві близько 20 років, і він професійно займався спортом. Щоб довести владі Південної Кореї, що він і правда перестрибнув майже 3-метровий паркан, оснащений датчиками й оточеним мінами, він продемонстрував це ще кілька разів, використавши таку ж металеву жердину, як і під час утечі.

Поки що втікач ще під слідством. Але південнокорейська влада схильна йому повірити, тому що юнак був у хорошій фізичній формі й мав невелику вагу, що підтверджує правдивість його неймовірної історії.

Міністерство у справах об'єднання Південної Кореї повідомляє, що з 1948 року в Південну Корею в'їхали в цілому 33 523 північнокорейських перебіжчики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Калиниченко заплутався між збірними України й Росії

Північ і Південь погодилися припинити бойові дії після Корейської війни 1953 року, але відносини залишаються напруженими. Вони ще більше зіпсувалися після провалу переговорів про денуклеаризації між Пхеньяном і Вашингтоном торік.

Зараз ви читаєте новину «Спортсмен перестрибнув кордон між Північною та Південною Кореєю за допомогою жердини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути