понеділок, 25 серпня 2008 11:31

Спортивний суд у Лозанні визнав дискваліфікацію Ара Абрахамяна незаконною

Міжнародний спортивний суд в Лозанні (CAS) розглянув апеляцію уродженця Вірменії Ара Абрахамяна, який виступав у команді Швеції, і визнав його претензії обґрунтованими.  

Нагадаємо, що суть претензій борця греко-римського стилю полягала в необ"єктивному, на його думку, суддівстві півфінальної сутички Олімпіади проти італійця Андреа Мінгуцці у ваговій категорії до 84 кг.

На знак протесту проти дій рефері Абрахамян, що завоював у результаті бронзову нагороду, на церемонії нагородження демонстративно відмовився від медалі.

На думку CAS, Абрахамян мав право на невдоволення арбітрами і Міжнародною федерацією боротьби (FILA). Крім того, CAS визнав неправомірним чинний у FILA процес подачі апеляцій, який має бути переглянутий, і кваліфікував випадок зі шведським вірменином як "порушення олімпійської хартії і власних правил FILA щодо "чесної гри".  

Додамо, що під час скандальної сутички тренеру борця відмовили в проханні проглянути відеозапис одного із спірних епізодів, а FILA не стала розглядати протест спортсмена, повідомляє "Спорт-експрес".

Нагадаємо, дисциплінарна комісія Міжнародного олімпійського комітету винесла ухвалу анулювати виступ на олімпійському борцівському турнірі в Пекіні у ваговій категорії до 84 кг греко-римського стилю Ару Абрахамяна через його поведінку під час нагородження.

Зараз ви читаєте новину «Спортивний суд у Лозанні визнав дискваліфікацію Ара Абрахамяна незаконною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути