вівторок, 19 серпня 2008 16:19

Спортивна гімнастика. Китаєць перемагає в останньому виді програми

Китайський спортсмен Кай Цзоу завоював золото в останньому виді олімпійської програми в спортивній гімнастиці. Він став олімпійським чемпіоном у вправах на перекладині, набравши 16,200 бала. Китаєць став двократним чемпіоном пекінських Ігор - 17 серпня він виграв золоту медаль у вільних вправах.

Таким чином, Цзоу приніс своїй збірній 41-у олімпійську нагороду вищої проби. Срібним призером Ігор-2008 у вправах на перекладині став американець Джонотан Хортон (16,175 бала). Бронза дісталася німцю Фабіану Гамбухену (15,875 бала).

Раніше 19 серпня олімпійським чемпіоном пекінської олімпіади став інший китайський гімнаст. Сяопен Лі завоював золото у вправах на паралельних брусах, заробивши 16,450 бала. Китайська збірна виграла дев"ять золотих нагород в змаганнях зі спортивної гімнастики на Олімпіаді-2008. Вони стали олімпійськими чемпіонами в командній першості (серед жінок і серед чоловіків), взяли два золота у вправах на брусах (жіночих і чоловічих) і по одній в чоловічій абсолютній першості, у вправах на коні, кільцях і перекладині, а також у вільних вправах серед чоловіків.

Дві золоті медалі виграли американські гімнасти (жіноча абсолютна першість і вільні вправи), по одній нагороді вищої проби у румунських спортсменів (вільні вправи серед жінок), гімнастів з КНДР (жіночий опорний стрибок) і атлетів з Польщі (чоловічий опорний стрибок).

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Спортивна гімнастика. Китаєць перемагає в останньому виді програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути