вівторок, 24 квітня 2007 19:23

Шовковський не дивився матч "Шахтар" - "Дніпро", бо вечеряв з дружиною

 

Сьогодні голкіпер київського "Динамо" Олександр Шовковський, 32 роки, завітав до клубної прес-служби. Там він упродовж години відповідав на запитання уболівальників. Іронічно відреагував, коли поцікавилися, що робитиме, якщо "Динамо" стане чемпіоном: "Нап"юся!".

На запитання кореспондента "ГПУ" та двох колег Шовковський відповідав у залі для відео перегляду. Воротар бере стілець і падає.

- Ох, і стільці у них, - каже.

Ви не відзначаєтеся любов"ю до інтерв"ю, а сьогодні вирішили зробити виняток. Чому?

- По-перше, я більше довіряю телевізійним журналістам. Що їм сказав на камеру, те і покажуть. Газетярі ж дозволяють собі деякі мої фрази спотворювати або відділяти від контексту. Після матчу з "Ворсклою" на одному з інтернет сайтів з"явилося моє інтерв"ю. Заголовок його був таким: "У команди немає уболівальників". Насправді ж я сказав, що у команди немає уболівальників, які уміють її підтримувати у найважчу хвилину. Це різні речі. До того ж, я не давав інтерв"ю жодному з сайтів, тільки телевізійникам.

У останньому турі чемпіонату України "Динамо" зіграло вдома внічию з "Ворсклою". У команди ігрова криза?

- У матчі з полтавцями ми не реалізували пенальті. Уявіть, що реалізували б і виграли 2:1. Що б тоді говорили?

Є ще поняття - якість гри.

- Команда виходить на поле і віддається грі сповна. Реалізує якусь тактику. Суперник теж ставить певні завдання і протидіє нам. Важко грати на швидкості, коли проти тебе 10 людей грає у обороні, готовий за найменшою можливості задіяти фланги і піти в контратаку.

Рівень чемпіонату України зростає?

- Невже ви цього не бачите? Невже, коли київське "Динамо" за кілька турів до закінчення чемпіонату забезпечувало собі перше місце, це було цікавіше?

При цьому за звання чемпіона борються тільки дві команди. Ситуація може змінитися?

- Не знаю. Я тільки гравець. Міркувати, що потрібно зробити, щоб зросла конкуренція... Мабуть, іншим клубам створити певну інфраструктуру, забезпечити гравців гарними фінансовими умовами. Вважаю утримування футбольної команди - це розкіш.

У останньому турі "Шахтар" програв вдома "Дніпру". Яке враження залишив у вас цей матч?

- Я його не дивився. Мені зателефонували, сказали, що по ходу зустрічі "Шахтар" програє - 1:3. "Да? Хорошо", - відповів. Але телевізор не увімкнув, продовжив спілкуватися з дружиною. Ми сиділи, вечеряли. Вдома, причому. Потім ще один дзвінок - повідомляють остаточний рахунок. Відреагував спокійно. Розумієте, понеділок був важкий з врахуванням подій у матчі з "Ворсклою" і моєї післяматчевої фрази про уболівальників. Я відчув шок. Після вересневої зустрічі у фан-клубі уболівальники висловили нам багато претензій: мовляв, гравці "Динамо" після поєдинку не дякують уболівальникам. Після цього я завжди, як би не склалася гра, вдома чи на виїзді, підходив до фан-сектору і дякував уболівальникам.

Після матчу з"Ворсклою" динамівці підійшли до трибун, щоб подякувати за підтримку. Уболівальники у відповідь повернулися до гравців спиною.

- Я сьогодні спілкувався з представниками фан-клубу "Динамо". Зрозумів, що вони хотіли висловити цим жестом. Але навіть за поганої гри ми підійшли подякувати і отримали несподіваний реверс. Незрозуміло: що нам робити у такому випадку?

Мікроклімат у "Динамо" - чи є непорозуміння в колективі?

- Непорозуміння... Кожен розуміє завдання на сезон. Бувають непорозуміння на полі. Футбол - це ігрові емоції, післ яматчу вони зникають. Поза футбольним полем у нас все нормально.

Чи варто було Родріго виконувати пенальті у матчі з "Ворсклою"?

- Ні. У нього гра не пішла. А до матчу, хто битиме пенальті у "Динамо" не обговорюється. Вважаю, правильно - невідомо, хто по ходу гри краще почуватиметься психологічно.

У жовтні ви не пішли на домашній матч з "Ліоном", і президент клубу Ігор Суркіс забрав у вас капітанську пов"язку. Як це пережили?

- Був невеликий шок. Мав два варінти: образитися на всіх і піти з команди. Міг сприйняти це як належне, працювати і бути корисним команди. А взагалі момент навіть корисний - після нього зосередився виключно на своїх воротарських обов"язках.

У останніх матчах капітан "Динамо" - Владислав Ващук, який свого часу конфліктував з Ігорем Суркісом і пішов до московського "Спартака". Уболівальники вважають це неправильним. Ваша думка?

- Уболівальники можуть найти і позитивні, і негативні моменти там, де їх шукати не варто. Ващук - гравець київського "Динамо", він корисний команді, ключова фігура в організації оборони. У чемпіонаті ми не програли жодного матчу. Це і заслуга Ващука. Більше того, позиція Влада на полі дає йому право бути капітаном.

Ви 13 років граєте на найвищому рівні. Тренуватися з часом стали більше?

- Змінилася направленість тренувань. Коли починав у 1994, мав виходити на рівень. Зараз треба його підтримувати.

Взимку у "Динамо" змінився тренер воротарів. Що вам це дало?

- З нинішнім тренером Віктором Чановим працюємо по-іншому, ніж з попереднім Михайлом Михайловим. Не кажу краще чи гірше - по іншому.

Новий контракт Шовковського з "Динамо" закінчується у кінці 2009-го року. За словами голкіпера, за період виступів у "Динамо" до нього ніхто ніколи не звертався з пропозицією про перехід. Питаю з чим це пов"язано.

- Не замислювався, - відповідає Шовковський.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Шовковський не дивився матч "Шахтар" - "Дніпро", бо вечеряв з дружиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути