Ексклюзиви
субота, 04 жовтня 2008 11:26

Солідарність фанатів: миколаївські вболівальники підтримали фаната-злочинця

Солідарність фанатів: миколаївські вболівальники підтримали фаната-злочинця
На матчі "МФК "Миколаїв"- "Нива" (Тернопіль) миколаївські фанати розвернули незвичайний банер.

У вересні вболівальник бєлградської "Црвєни Звєзди" був засуджений рішенням суду до 10 років в"язниці за спробу вбивства поліцейського. За офіційною версією 20-річний Урош Місіч напав на співробітника поліції під час матчу з "Хайдуком" у грудні минулого року. Фанат завдав поліцейському чисельних опіків і змусив того відкрити вогонь в повітря.

Але є й інша версія цих подій. Поліцейський агент у штатському знімав на камеру вболівальників "Црвєни Звєзди". Фани забрали відеокамеру, після чого поліцейський дістав пістолет і почав палити на всі боки - лише дивом ніхто не постраждав. Після цього на фанатів, які захищали своє життя, напав спецзагін поліції. Три уболівальника, що підвернулися під руку були схоплені.

І ось вирок. Десять років в"язниці одному з трьох із затриманих стали шоком для вболівальників. Вирок свідчить: за "замах на життя співробітника поліції" (нібито Урош намагався засунути фаєр до рота поліцейського, хоча експерти знайшли на його тілі лише ряд легких тілесних ушкоджень).

На наступний матч після оголошення вироку гравці "Црвєни Звєзди" вийшли у футболках з портретами Місіча та написом "правда на Уроша". Вболівальники інших сербських клубів вже висловили свою позицію банерами з аналогічним написом.

Хвиля солідарності вболівальника докотилася і до Миколаєва. На матчі МФК "Миколаїв" - "Нива" (Тернопіль) "корсари" розвернули на трибуні банер на підтримку Уроша Місіча.

"Фанат"

Зараз ви читаєте новину «Солідарність фанатів: миколаївські вболівальники підтримали фаната-злочинця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути