Ексклюзиви
неділя, 17 вересня 2017 14:52

Що треба знати про один з найочікуваніших боксерських боїв року
7

Бій Головкіна і Альвареса завершився внічию
Фото: telegraf.com.ua
Бій Головкіна і Альвареса завершився внічию
Бій Головкіна і Альвареса завершився внічию
Бій Головкіна і Альвареса завершився внічию
Бій Головкіна і Альвареса завершився внічию

В ніч проти неділі на "T-Mobile Arena" в Лас-Вегасі, США, внічию завершився мегафайт у середній вазі між 35-річним казахстанцем Геннадієм "GGG" Головкіним і мексиканцем Саулем "Canelo" Альваресом, 27 років. За підсумком 12-ти раундів напруженого і видовищного бою один суддя віддав перемогу Канело з неадекватно великою різницею – 118:110, один Головкіну – 115:113, третій поставив нічию – 114:114.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український боксер переміг американця в гостях

Нічия на користь Головкіна

Більшість експертів переконували, що якщо бій пройде всю дистанцію і буде більш-менш рівним, то судді віддадуть перемогу мексиканцю. Не віддали. Більше того – їхнє рішення на користь казахстанця: він у підсумку зберіг пояси WBC, WBA та IBF. Канело ж залишився лише зі своїм титулом за версією американського журналу "The Ring".

Бій

Зустрілися боксери різних стилів: панчер-агресор Головкін і контрпанчер Альварес. Краще спрацював сценарій мексиканця. Він діяв різноманітніше, ефективно працював у захисті і проводив свої контрвипади. Казахстанець хоч і працював першим номером, був надто прямолінійним. Але за ним був тиск, ініціатива та активність. На користь Головкіна також більша загальна кількість влучних і викинутих ударів. Натомість у Канело дещо вищий відсоток влучань і кількість силових ударів. Загалом бій був нічийний. Обидва боксери подарували глядачам круте видовище і їхній бій претендуватиме на звання найкращого бою року.

Обидва боксери подарували глядачам круте видовище і їхній бій претендуватиме на звання найкращого бою року

Реванш

Одразу після завершення поєдинку суперники заговорили про бажання провести бій-реванш і таки вияснити, хто сильніший. Якщо домовляться про негайний реванш – а це орієнтовно на початку наступного року - Головкіну буде 36. Певні ознаки спортивного старіння у його діях почали проявлятися ще рік тому – в бою з Келлом Бруком. Були помітні і в цьогорічних зустрічах з Деніелом Джейкобсом і Саулем Альваресом. Час очевидно грає проти Головкіна. В матчі-реванші фаворитом буде вже Канело.

Ворд залишиться найкращим

Очікувалось, що переможець сьогоднішнього мегафайту очолить рейтинг найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії. Нічия майже напевно залишить на вершині нинішнього лідера американця Андре Ворда.

Головкін наблизився до рекорду

Головкін 19-й раз захистив свій титул WBA, а також уп'яте - IBF і втретє - WBC. Він упритул наблизився до рекорду за кількістю захистів титулу чемпіона світу в середній вазі - американець Бернард Хопкінс має 20 успішних захистів.

Геннадій Головкін провів на профі-ринзі 38 боїв, виграв 37, 33 рази нокаутом, один звів унічию. Сауль Альварес має 49 перемог, 34 нокаути, одну поразку і дві нічиї.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про один з найочікуваніших боксерських боїв року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути