Ексклюзиви
четвер, 15 липня 2021 17:44

Що потрібно знати про нового форварда "Динамо" Шкуріна

Що потрібно знати про нового форварда "Динамо" Шкуріна
Ілля Шкурін має посилити атаку "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Київ

Київське "Динамо" підписало контракт із білоруським нападником 21-річним Іллею Шкуріним. Орендна угода розрахована на сезон, але кияни матимуть право викупу контракту в московського ЦСКА влітку 2022 року.

У двох стартових матчах на передсезонних зборах Шкурін забив у ворота "Сервета" та Сьона".

Шкурін має всі шанси стати основним нападником "Динамо" у новому сезоні. Артем Бесєдін отримав серйозну травму в збірній України, а Владислав Супряга може змінити клуб влітку.

Білоруський тренер та експерт 55-річний Олег Дулуб спеціально для Gazeta.ua поділився враженням про новачка "Динамо".

Коли Ви вперше побачили Шкуріна?

Восени минулого року. Тільки повернувся у Білорусь після роботи в Казахстані та відразу звернув увагу на молодого нападника. Він забивав багато. При тому, що грав в посередній команді, яка боролася за виживання. Тренери молодіжної збірної Білорусі характеризували його як здібного форварда, але з характером.

Він виділявся на рівні чемпіонату Білорусі?

Я б так не сказав. Для форварда не важливо виділятися на рівні чемпіонату. Потрібно забивати голи. А він це робив справно.

Потенціал Шкуріна менше, ніж у Супряги

Перехід в московський ЦСКА –це лобі колишнього тренера команди білоруса Віктора Гончаренка, чи він дійсно потребував нових викликів?

Важко говорити про фактор Гончаренка. Перехід був неочікуваним. Перебуваючи в ЦСКА він виправдовував свій трансфер. Навіть виходячи на заміну забивав. Це доволі багато для молодого гравця на рівні чемпіонату Росії.

Він був готовий до переїзду в сильніший чемпіонат?

В нього залізний характер. Для його віку — це рідкість. Не кожен у 20 років років прийме виклик поїхати в сильний клуб, де невідомо, як буде розвиватися кар'єра. Де відразу потрібно показувати рівень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу відмовився від головного таланта "Динамо"

Сезон в Росії для Іллі плюс?

Звичайно. Російський чемпіонат сильніший за білоруський. Навіть пребуваючи на лаві запасних Шкурін мав можливість тренуватися із гравцями, які вище класно. Це вагомий фактор для прогресу.

Які його сильні сторони?

Найсильніша сторона – реалізація. Якщо у нього є момент, то він його реалізує. Якщо подивитися його м'ячі за київське "Динамо", то вони різні – перший після флангової передачі, а другий – після контратаки.

Що може дати Луческу Шкуріну?

Робота Луческу викликає тільки позитивні емоції. В "Динамо" він підтвердив свій тренерський клас. Тут все залежить від гравця. В цій ситуації навчитися – неможливо, можна тільки вчитися у майстра, як Мірча Луческу. Румунський тренер вміє давати шанс молодим та працювати із ними.

Готовий Ілля бути основним форвардом "Динамо"?

Важко сказати. Є везіння футбольне. Йому зараз щастить. Як далі буде на дистанції – поки говорити складно.

Не хоче грати за збірну Білорусі, поки при владі Лукашенко

Здатен виграти конкуренцію в "Динамо"?

Потрібно знати гравці із середини, працювати із ним, щоб відповісти на це запитання. Багато гравців, з більшим потенціалом ніж у Шкуріна, навіть не дійшли до половини його шляху через психологію. Коли вперше побачив його у грі проти "Динамо" Мінськ він грав дуже впевнено.

По моїм враженням, потенціал Супряги вище. Але Влад минулий сезон провалив через свою психологічну неготовність. При тому Луческу довго довіряв нападнику.

Як у Білорусі сприймать позицію Шкуріна не грати за збірну поки при владі Лукашенко?

Це вибір гравця. Він розумів наслідки. Повертаємося до його характеру. Не кожен дорослий зможе прийняти таке рішення.. Його тільки почали викликати в національну збірну. Отримав тиск з боку федерації, яка звертається у ФІФА.

Ілля Шкурін є вихованцем "Вітебська", за який провів два сезону. Також виступав за "Енергетик-БГУ". В цьому ж сезоні став найкращим бомбардиром чемпіонату Білорусі із 19-ма м'ячами.
На початку 2020 року перейшов в "Динамо" Брест за $95 тис, але відразу був приданий ЦСКА за $500 тис. В Росії провів 13 матчів, в яких забив три голи.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про нового форварда "Динамо" Шкуріна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути