Ексклюзиви
четвер, 23 травня 2019 08:30

Що потрібно знати про головних талантів молодіжного Кубка Світу
6

Сьогодні стартує юнацький Кубок Світ серед 20 річних гравців. 24 юнацьких збірних, разом з однолітками з України, визначать найсильнішу юнацьку команду на полях Польщі.

Gazeta.ua попросила відомого скаута в юнацькому футболі, представника італійського " Кальярі" Алекса Великих розповісти про найбільше талановитих гравців, які будуть брати участь в цьому турнірі.

"В цілому, юнацький Кубок Європи обіцяє бути цікавим, але без особливих сюрпризів. Немає жодної збірної дебютанта турніру, все так би мовити перевірені бійці. Хіба що слід відзначити повернення в кращі 24 команди таких країн як Таїті - після 10 річної перерви року та Норвегії - після 26 років. Думаю, що особливих несподіванок не варто чекати. Серед головних фаворитів - Франція, Португалія, Італія, Аргентина, Еквадор. Уругвай та Нігерія.

Почнемо з переможців чемпіонату Південної Америки Ю-20 2019 років команди Еквадору.

Найбільша зірка команди -Стевіен Плаза. Центральний форвард, який з січня виступає за " Вальядолід".Гравець народився в Еквадорі, але з 3 років переїхав з родиною в Домініканську Республіку, де його батьки проживають досі. Стівен на олівці європейських клубів з 12 річного віку. Саме тоді його вперше привезли португальські скаути в Європу. Були спроби його влаштувати в іспанські чи португальські клуби, але успіхом перегляди не завершилися.

Починав займатися футболом серйозно з 8 років, довгий час розглядався як воротар, благо зріст дозволяв з дитинства виділяться. Захоплювався серйозно і баскетболом. При тому має великі схильності до науки. Американські скаути НБА запрошували його до США на навчання в коледжі. Але вирішальну роль зіграв знаменитий американський скаут Дон Омар Едуардо Венавідес який переконав його обрати футбол та остаточно знайшов йому позицію на полі – центральний форвард.

В Нідерландах, за колишній клуб Франа Соля "Віллем II", грає Дієго Паласіос. Гравець лівої бровки. Володіє швидкістю, умінням як підтримати атаку так і чітко грати у відборі м'яча (тому показнику став найкращим на чемпіонаті Південної Америки Ю-20). Свого часу "Віллем II" заплатив за нього 600 тисяч євро. Вже оформив в чемпіонаті Нідерландів 3 асисти. Швидкість, агресивність- його головні якості. Футбольної академії голландського чемпіонату дала йому необхідну тактичну грамотність і зробила його ласим шматочком для клубів з топ- 5 чемпіонатів. В Італії "Аталанта" проявляє найбільший інтерес до нього. Гравець викликається і за головну збірну своє країни.

Автор: Bendito Fútbol
  Дієго Паласіос грає за колишній клуб динамівця Франа Соля
Дієго Паласіос грає за колишній клуб динамівця Франа Соля


Один найбільших зірок минулого юнацького чемпіонату Південної Америки Леандо Кампонара з "Барселони" Гуаякіль. Діє на позиції центрального нападника. Має прізвище на батьківщині "El Torro (бик). Володіє чудовою технікою, заточений на завершення атак. Поки цей гравець не готовий на повну для європейського футболу. Попри це має активний інтерес з боку "Наполі" Карло Анчелотті активно переглядав Кампонару.

"Наполі" проявляє інтерес до Компонара


В Мексиці я в першу чергу хотів би виокремити Дієго Лаінеса , який вже зараз грає в Іспанії за "Бетіс". У чемпіонаті Мексики забив гол у 16 років, що зробили його наймолодшим гравцем, який забив в місцевому чемпіонаті.

Виходець з бідної сім'ї, в 12 років переїхав без батьків в Мехіко (800 км від будинку) і реалізував свою мрію. За своїми ігровими характеристиками - це крайній нападник, лівша що володіє високою швидкістю та хорошою технікою. Здатен проявляти ініціативу. Два останні трансфері вікна за нього боролися провідні клуби Європи, які вміють працювати із молодими.

Головним претендентом був " Аякс", який пропонував 8 мільйонів, але "Бетіс" заплатив майже у двічі, понад -14 мільйонів .З січня грає успішно грає в Іспанії за "Бетіс" під 22 номером. Забивав в Лізі Європи у ворота колишнього суперника "Динамо" по груповій стадії "Ренну", а також робив асист на " Камп – Ноу" у ворота "Барселони".Думаю цей гравець буде однією з найяскравіших зірок на цьому Кубку світу.

Дієго Лаінеса обіцяє стати одним з найбільших відкриттів юнацького кубка Світу


Інший мексиканський талант Хосе Макіас. Швидкий центральний нападник. В чемпіонаті Мексики вже відзначився 8 голами у 13 матчах виступаючи за "Депортиво" Гуадалахара. Став справжнім відкриттям місцевого чемпіонату.

Можна також у складі Мексики відзначити Франсіско Фігуероа, який має дуже хорошу техніку, вирізняється роботою із м'ячем, здатний здивувати і порадувати публіку красивими фінтами та яскравими моментами. Може грати як на фланзі так і другим нападником

Автор: Imgrum
  Педро де ла Вега однією ногою вже в " Інтері"
Педро де ла Вега однією ногою вже в " Інтері"

В Аргентині головна зірка Педро де ла Вега із "Лануса". Грає на позиції крайнього форварда. Вихованець місцевих грандів " Бока Джуніорс" і "Рівер Плейт", але знайшов себе в "Ланусі", де зіграв за першу команду у 16 років. У 2017 році аргентинська футбольна асоціація (AFA) визнала його найперспективнішим гравцем в країні. Техніка, швидкість і здатність грати на обох флангах атаки робить його привабливим для клубів з Європи. Невисокий зріст (близько 172 см) і мала результативність - не забиває в 10 іграх поспіль, трохи зменшує ціну на гравця. Проте навіть цей фактор не зупиняє такий клуб як міланський "Інтер" робити пропозицію в 10 мільйонів евро.


Півзахисник Аугустін Алмендра з"Боки Джуніорс" вже зараз готовий за своїми характеристиками до гри в Європі. Молодий футболіст пройшов усі збірні Аргентини, і часто за своїми характеристиками нагадує гру свого кумира Рікельме. Фізичні дані, обсяг роботи, техніка , бачення поля роблять з нього гравця цікавим для ряду європейських клубів. В Італії "Наполі" та "Інтер" виявляють найбільшу цікавість, однак остаточний цінник на цього футболіста буде сформований саме на цьому турнірі.

Після польського турніру Аугустін Алмендра переїде до Європи


Тепер про сусідів Аргентини і їх споконвічних футбольних них конкурентів збірну Уругваю.

Почнемо з добре відомого в Італії гравця Ніколаса Скіаппакассе . Він увійшов в історію клубу "Рівер Плейт" як наймолодший гравець забив у чемпіонаті Аргентини у віці 16 років і 97 днів . "Гравець який народився на вулиці" так можна назвати цього футболіста Одного разу цього гравця помітили представники клубу " Кордон" серед сотні інших хлопчиків. За три роки Ніколас забив за юнацьку команду понад 300 голів, після чого завдяки увазі журналіста Алехандро Санмартіна привернув увагу до себе представників "Рівер Плейта". З 2016 року грає за мадридський "Атлетіко". Спочатку був у молодіжній команді, а цієї зими перейшов набиратися досвіду в італійську " Пармі"

Емліано Гомес Дутра- претендує на звання головного відкриття турніру. Крайній нападник, правша, може грати і під форвардом, любить зміщуватися з флангу в центр. Дуже рішучий в ігрових епізодах, сконцентрований на грі в перебігу всього матчу і ці відрізняється від багатьох своїх ровесників з Латинської Америки. Успішно виступає за збірну Уругваю. Володіє хорошим поставленим ударом, відмінний дриблінг і перший контроль м'яча, добре грає корпусом. Забиває не так багато як хотілося б. Повинен поліпшити гру на другому поверсі. Ідеальний як крайній лівий атакувальний гравець в схемі 4-2--3-1, але в збірній грає крайнього нападника в схемі 4-3-3.

Едгар Елізалде - капітан збірної, основний гравець, лідер команди Уругваю. Придбаний командою Серії Б " Пескарою" за 1 мільйон євро. Поки в Італії в нього не особливо виходить, Однак в збірній це справжній стрижень оборони.

Цікавий захисник Бруно Мендес. Виступає на позиції центрального захисника за скромний "Вандерерс" з Монтевідео. Однак у збірній отримав прізвисько "Молот Неймара". Таке прізвисько заслужив за гру в стартовому складі (травма Годіна) дорослої збірної проти в грі з Бразилії. Повністю закрив самого Неймара. Увагу матері до заняттям сина, впевненість у власних силах, виховання та скромність робить з нього футболіста, який вже після цього Кубка Світу переїде до Європи.

Бруно Мендес повністю закрив Неймара в грі за національну збірну Уругваю.


Лідером Колумбії є Карлос Куеста. Зірка Копа Північної Америки Ю -20. Центральний захисник, впевнений у собі, авторитет на полі. Його порівнюють із Йеррі Міною.

Чучо Ернандес - найдорожчий гравець збірної Колумбії. Виступаючи за англійський "Уотфорд". "Барселона" пропонувала за нього 18 мільйонів євро, але отримала відповідь – не менше 25. Кубок світу має додати гравцю впевненості у собі та вийти на новий рівень.

Це так званий латиноамериканський кластер. Що стосується Гондурасу і Панами, там виділити особливо не кого.

Автор: ru.uefa.com
  Кондрад де ла Фуерте є лідером молодіжної збірної США
Кондрад де ла Фуерте є лідером молодіжної збірної США

В США варто виокремити форварда Конрада де ла Фуенте, який представляє "Барселону". Гравець народився у Маямі, але із 8 років перебрався в Іспанію разом із батьками в пошуку футбольного щастя. Гравець з чудовим дриблінгом, хорошим сильним ударом, відмінною швидкістю. Його кумирами були Рональдіньо і Неймар. Фахівці в Іспанії його чомусь порівнюють з ... українцем Коноплянко ... вказуючи що йому ще багато треба працювати над грою в захисних функціях.

Кондрада де ла Фуенте порівнюють з Євгеном Коноплянкою

Автор: alamy.it
  Чун Ву Юн корейський талант "Баварії"
Чун Ву Юн корейський талант "Баварії"

Зі збірної Кореї варто виокремити Чун Ву – Юна з "Баварії". Встиг вже забити в Лізі чемпіонів. Став першим корейським гравцем чемпіоном Німеччини. Коштував німецькому клубу 700 тисяч євро. Але азіатська працездатність, німецька дисципліна і Богом даний талант дають можливість спостерігати за цим юним чемпіоном насолоджуючись.


Франція вже має гравців, яких можна назвати вже сформованими гравцями. . Насамперед, центральний захисник Бубакра Камара із " Марселя" та Дан – Аксель Загаду з "Боруссії" Дормунд. Відкриттям вони вже не стануть. до має ряд гравців які виділяються на європейській клубній арені. Граючи в основних складу своїх клубах, в тому числі і на міжнародному рівні. В центральній лінії сіяє талант Міхаея Кюізанса який представляє "Боруссії" Гладбах. Харизматичний лідер середини поля. У цьому сезоні була травма, тому, можливо, менше готовий ніж очікується. А так за гравцем буде пильно спостерігати "Ювентус."

Зоряний продукт французького футболу Виллиам Саліба- центральний захисник, потужний фізично (193 см зростання), буде цементувати оборону французів. Виріс в одному місті з Мбаппе (Бонді), натуральний правша, вже в 17 років став гравцем основної команди "Сент- Етьєна". Особлива увага до нього буде у скаутів "Арсеналу", готового зробити пропозицію в 25 млн євро.

Італійська збірна гратиме під керівництвом досвідченого тренера з більш ніж 20 річним досвідом роботи Паоло Ніколато. Пік клубної кар'єри - перемога на молодіжному чемпіонату Італії 7 років тому з "К'єво", а до цього регулярно потрапляв в фінали протягом 6 років. Також має досвід роботи з дорослою командою в якості другого тренера. Завдання збірної Італії Ю-20 на цьому турнірі стоїть висока - виступити краще ніж в 2017. Тоді Італія завоювала бронзу, а склад зараз практично повністю повторює склад тієї збірної яка вийшла в фінал чемпіонату Європи Ю-19.

Воротарська позиція міцно заброньована за Алессандро Пліццарі з "Мілана". Змужнілий і набрався досвіду в минулому сезоні в оренді в "Тернану" і претендує надовго зміцнити збірну Італії і на дорослому рівні, попри конкуренцію партнерів з "Ювентуса" (Карнесеккі) і "Аталанти" (Лорія).

У захисній лінії слід виділити абсолютну зірку збірної - лівого захисника "Кальярі" (права на якого належить "Ромі"), талановитого гравця Луку Пеллегріні. Подейкують що за його грою в другій половині цього сезону пильно спостерігають не тільки в Римі чи в Італії, але і такий любитель крайніх захисників здатних як Пеп Гвардіола. Гравець в цьому сезоні провів навіть 25 хвилин в Лізі Чемпіонів. Партнери по лінії оборони збірної Давида Беттелла, Лука Раньєрі і Антоніо Кандела також є кваліфікованими гравцями здатними пробитися через жорсткий відбір юнацького футболу в Серії Б і А. Слід зазначити що за Кандела спостерігали скаути українських клубів. Уміння грати в атаку цього правого крайнього захисника дуже подобається багатьом сучасним тренерам. Давіде Беттелом вихованець "Аталанти" придбаних "Інтером" за 7 млн євро в 17 річному віці, є справжнім лідером в роздягальні збірної. Елегантна гра молодого центрального захисника робить його схожим ніж то на Мальдіні і це навіть не дивлячись на різні позиції займані на поле.

За Лукою Пеллегріні спостерігає Пеп Гвардіола

У півзахисті грає вихованець римської футбольної школи, що належить Сассуоло, і виступаючий в Серії Б в основному складі "Асколі" - Давиде Фраттезі. Гравець володіє умінням прочитувати траєкторії м'яча, забезпечувати передачами партнерів. Ще один відомий, в тому числі і нам в Україні, по виступом в Юнацької Ліги чемпіонів у складі німецького "Хоффенхайма" (36 ігор у сезоні) є Доменіко Роберто Альберіко.

У лінії нападу основний зіркою не тільки в цій ролі, але і в цілому в збірній є Андреа Пінамонті, що належить "Інтеру", але який в цьому сезоні виступав за "Фрозіноне" забив у ворота суперників 5 голів. Показавши тим самим що аванси видаються гравцеві на молодіжному рівні підкріплюються я і на дорослому рівні виступаючи в Серії А.

Автор: Daily Express
  Андреа Пінамонті вже стукає у двері першої команди " Інтера".
Андреа Пінамонті вже стукає у двері першої команди " Інтера".

Слід зазначити ще двох атакуючий футболістів збірної Італії це Крістіан Капоне з "Пескари" і Джанлука Скамакка. Останній був на прицілі у "Аякса", але під час оренди в Нідерландах, але клуби не зійшлися в ціні.

Габріеле Горі центрфорвард "Ліворно", вже в цьому сезоні відзначився 3 роками за головну команду. Саме його фізичні дані і вміння створювати можливості для конструкції гри команди в разі високого пресингу противника, можуть зробити з нього ключового гравця для збірної. Тиск на захисників, зростання і маса форварда дозволяють йому успішно продавлювати оборону суперника і прикривати м'яч корпусом.

Норвегія повернулася в фінальную частина юнацького Кубка світу після більш ніж 20 річної відсутності. Володіє своїм талантами. Мова йде про Джона Кітолано. Дуже цікавий гравець з футбольної сім'ї. У 2005 році сім'я переїхала з Демократичної Республіки Конго в норвезьке містечко Гульсет, де знаходиться найбільший в країні ... трамплін для лиж ... Але 8 дітей сім'ї Кітолано захотіли займалися футболом. Квартал з великою кількістю емігрантів з Африки прийняв їх в місцеву команду "Little Africa". Далі шлях в еліту норвезького футболу в клуб "Оддс" .Конфлікт агентів гравця і клубного керівництва дозволив переїзду талановитого гравця в англійський "Вулверхемптон". Динамізм, хороша швидкість, відбір м'яча, непогана індивідуальна техніка і поставлена ​​передача роблять з цього хлопця сучасного півзахисника. Бракує тільки м'язової маси і тактичної грамотності в оборонних діях.

Також варто виділяти в складі Норвегії Хуго Ветлесена (мій улюблений гравець). Народився в Бельгії в Ватерлоу. Батько норвежець, колишній футболіст і мати француженка. У футбол почав грати з 6 років .. У грудні 2017 роки за 16 річного гравця турецький гранд "Бешикташ" пропонував 10 млн євро, але отримав відмову. Має хороше бачення поля, хороший удар, холоднокровність, техніка, вміння грати в обох флангах. Варто тільки покращити фізичні кондиції Поліпшити тільки фізичну міць.

У Норвегії є ще цікавий форвард Ерлінд Халанд. Силовий нападник. Довгий час "Ювентус" намагався його взяти. Купив "Ред Бул Зальцбург". Силовий форвард з хорошим другим поверхом.


В складі господарів турніру поляків варто викоремити талановитого форварда Адріана Бенидищака із Погоні. За цим форвардом вже слідкують клуби італійської Серії А. За манерою гри десь нагадує Аркадіуша Міліка. А також воротаря столичної "Легії" Радослава Маєцкі, який у 19 років вже був основним воротарем своєї команди.

Автор: Daily Cannon
  Радослав Маєцкі у 19 років грає в основному складі "Легії".
Радослав Маєцкі у 19 років грає в основному складі "Легії".

Португалія – один із головним фаворитів турніру. Ряд гравців вже показують зрілий футбол попри вік. Ціна 20 центрального півзахисника Желсона Фернандеса із "Бенфіки" вже більша за 20 мільйонів. Також варто звернути увагу на ще одного гравця "Бенфіки" лівого півзахисника Хоту. Також би виділи форварда "Браги" Трінкао.

Серед африканських збірних варто звернути увагу на представника Сенегалу форварда Ібраїма Ніане з " Меца", півзахисника Нігерії та " Перуджи" Майкла Кінглсі та форварда московського " ЦСКА" Лассана Н'Діайе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарний дует українських коментаторів знову працюватиме разом

Юнацьких Кубок Світу в Польщі стартує 23 травня та буде тривати до 15 липня. 24 команди визначать найкращу збірну серед граців до 21 року.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про головних талантів молодіжного Кубка Світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути