Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 13:46

Смерть батька повернула на корт екс-королеву тенісу (ФОТО)

Екс-перша "ракетка" світу 26-річна бельгійка Кім Клейстерс вже навесні може повернутися на корт. Нагадаємо, що про завершення кар"єри тенісистка оголосила два роки тому і весь цей час була зразковою домогосподаркою - вийшла заміж за баскетболіста Брайана Лінча і народила дочку Джаду.


У 23 роки Кім зав"язала з тенісом заради сім"ї (www.gotennis.ru)

Як пишуть бельгійські газети, відновити тренування її змусила смерть батька. 52-річний Лей Клейстерс був відомим футболістом - багато років він виступав за збірну Бельгії, в 1988 році як капітан клубу "Мехелен" завоював Кубок володарів Кубків, а пізніше і Суперкубка УЄФА. Стосунки між татом і дочкою були настільки близькими, що після похоронів Кім, очевидно, впала в глибоку депресію. За словами друзів і знайомих, вона перестала радіти життю і все робила "на автоматі". Навіть чоловік з дочкою не змогли вивести екс-тенісистку з цього стану.

Ось тоді-то Кім і прийшло в голову повернутися у великий спорт і відвернутися від сумних думок. І якщо в 2007 році Клейстерс говорила, що їй набридло зіркове життя з постійними переїздами, зміною готелів і переслідуванням папарацці, то тепер, мабуть, вона готова приймати це як "ліки".


У 26 років бельгійка вирішила повернутися (www.gotennis.ru)

Кім вже почав тренувати Вім Фісетт. За даними бельгійських ЗМІ, Клейстерс має намір почати з турнірів, які "подобаються їй самій". Так, тенісистка найближчим часом може заявити про свою участь в турнірі WTA в бельгійському місті Торхаут, яке пройде з 4 по 11 квітня. Цей турнір розрахований на спортсменок з першої сотні рейтингу WTA. Турнір дасть Клейстерс "плавний старт", пише видання. На початку серпня Клейстерс, можливо, зіграє на турнірі в Лос-Анджелесі, в жовтні - в Люксембурзі.

Раніше Клейстерс заявила, що дуже вражена рішенням спортсменів, які вже завершили кар"єру, повернутися в світ великого спорту. Наприклад, американського велогонщика Ленса Армстронга.

За кар"єру бельгійська спортсменка заробила більше 14,7 млн. У 2005 році Клейстерс виграла Відкритий чемпіонат США. Вона є чотириразвовю фіналісткою турнірів Великого шолома в одиночному розряді.

За матеріалами www.gotennis.ru, sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «Смерть батька повернула на корт екс-королеву тенісу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути